Jums reikės:
Biskvitui:
miltų – 220 g;
kepimo miltelių – 0,5 šaukštelio;
sodos – 1 šaukštelio;
kakavos miltelių – 90 g;
druskos – žiupsnelio;
bananų – 4 vnt.;
morkų – 150 g;
vandens arba pieno – 240 ml;
augalinio aliejaus arba sviesto (lydyto) – 120 ml + šiek tiek daugiau, kad suteptumėte formą;
cukraus pudros – 100 g;
Vanilino – 1-1,5 g (1 pakelio);
Glazūrai:
tamsaus šokolado – 125 g;
sviesto – 120 g;
cukraus pudros – pagal skonį.
Kaip gaminti:
Sumaišykite miltus su kakava, soda, kepimo milteliais ir druska.
Smulkiai supjaustytas morkas ir bananus susmulkinkite maišytuvu iki tyrės konsistencijos, sumaišykite su riebalais (aliejumi arba lydytu sviestu) ir vandeniu arba pienu, tada įpilkite cukraus pudros ir vėl išmaišykite.
Sumaišykite miltų ir morkų-bananų mišinius, įberkite vanilino ir vėl gerai išmaišykite.
Ištepkite 16 cm skersmens kepimo indą sviestu, supilkite tešlą ir kepkite 40 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C temperatūros.
Kol pyragas kepa, suberkite sulaužytą gabalėliais šokoladą kartu su sviestu į mažą indą ir ištirpinkite vandens vonelėje, kad būtų gauta homogeniška masė. Suderinkite saldumo lygį pagal savo skonį pridedant cukraus.
Prieš išimdami biskvitą iš formos, leiskite jam šiek tiek atvėsti.
Padenkite biskvito paviršių šiek tiek atvėsusiu glaistu ir įdėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Skanaus!