Pasigaminti moliūgų marmelado yra labai paprasta, be to, tam prireiks vos kelių maisto produktų!
Jums reikės:
- 500 g moliūgų
- 80 ml vandens
- 4 valg. š. cukraus
- 2 arb. š. agaro
- 1 valg. š. citrinos sulčių
Kaip gaminti?
Nuplaukite moliūgą, nulupkite žievelę, išimkite sėklas. Minkštimą supjaustykite kubeliais, sudėkite į puodą, užpilkite 80 ml vandens ir virkite ant vidutinės ugnies.
Uždenkite puodą, troškinkite 15 minučių, kol moliūgas suminkštės. Paruošti moliūgo gabaliukai turi būti minkšti ir lengvai persmeigiami šakute.
Moliūgus šiek tiek atvėsinkite ir sutrinkite iki vientisos masės, supilkite citrinos sultis ir cukrų. Moliūgų tyrę supilkite atgal į puodą, pastatykite ant silpnos ugnies ir troškinkite 1 minutę. Supilkite agarą, išmaišykite ir maišydami virkite dar minutę.
Karštą masę iš karto supilstykite į silikonines formeles, palaukite, kol pravės iki kambario temperatūros, ir tuomet padėkite į šaldytuvą. Moliūgų marmeladas bus paruoštas po 15–20 minučių.
Marmeladą galite pabarstyti cukrumi, kokoso drožlėmis ar sezamo sėklomis. Jei neturite silikoninių formelių, moliūgų masę galite supilti į plastikinį indą, išklotą kepimo popieriumi, vėliau paruoštą marmeladą supjaustykite kubeliais.
Linkime gero skonio!