Klystate, jei manote, kad paruošti sūrio pyragą yra labai labai sudėtinga. Iš tiesų viskas yra paprasčiau nei paprasta: tiesiog vakare sumaišykite visus ingredientus, o ryte jau galėsite mėgautis nuostabaus skonio desertu!
Jums reikės:
- 210 g sausainių
- 115 g sviesto
- 675 g varškės sūrio
- 340 g moliūgų tyrės
- 240 ml grietinėlės
- 120 g cukraus
- 1 arb. š. vanilinio cukraus
- 1 arb. š. cinamono
- Plaktos grietinėlės, cukraus pudros arba pieniško šokolado
Kaip gaminti?
Sutrupinkite sausainius, ištirpinkite sviestą. Trupinius sumaišykite su sviestu.
Gautą mišinį sudėkite į apvalią kepimo formą, tolygiai paskirstykite per visą dugną.
Į gilų dubenį įdėkite varškės sūrį ir supilkite grietinėlę. Plakite iki vientisos masės.
Paruoškite moliūgų tyrę: supjaustykite moliūgą ir išvirkite. Sutrinkite iki vientisos masės.
Į varškės sūrio ir grietinėlės masę supilkite moliūgų tyrę, įberkite cinamono, cukraus ir vanilinio cukraus. Viską gerai išplakite. Supilkite ant sausainių pagrindo.
Uždenkite maistine plėvele ir 6-8 valandoms padėkite į šaldytuvą.
Papuoškite šokoladu, cukraus pudros glajumi arba plakta grietinėle.
Skanaus!