Tai – skanus ir sveikas desertas, kuriame gausu baltymų. Galite nesibaiminti – toks desertas tikrai nepakenks jūsų figūrai.
Kepimui galite naudoti 9% riebumo varškę (ir ją gerai suplakti trintuvu), arba galite pasirinkti kreminį sūrį. Ir vienu, ir kitu atveju pyrago skonis jus tikrai sužavės.
Jums reikės:
Tešlai:
- 100 g ryžių miltų (taip pat galite naudoti avižų miltus – avižas sumalkite kavamale)
- 80 g kokoso drožlių
- 100 g grietinės
- 1 kiaušinio
- 5 g kepimo miltelių
- Žiupsnelio druskos
Įdarui:
- 250 g moliūgų
- 1 banano
- 2 kiaušinių
- 100 g cukraus
- 5 g vanilinio cukraus
- 250 g grietinėlės sūrio (arba varškės)
- Žiupsnelio druskos
Kaip gaminti?
Pirmiausia nulupkite moliūgą ir supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, virkite, kol suminkštės (maždaug 15 minučių).
Giliame dubenyje sumaišykite išsijotus ryžių miltus, kiaušinį, grietinę, druską, kepimo miltelius ir kokoso drožles.
Tešlą supilkite į 18 cm skersmens kepimo formą.
Virtą moliūgą sumaišykite su 2 kiaušiniais, cukrumi ir trintu bananu. Įberkite žiupsnelį druskos, vanilinio cukraus, įdėkite kreminio sūrio arba trintos riebios varškės. Viską sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Gauta masė turi būti pakankamai skysta.
Supilkite į kepimo formą. Kepkite 50 minučių iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Leiskite pyragui atvėsti – po 2 valandų jau galėsite mėgautis nuostabaus skonio desertu. Skanaus!