Nepirkite sūdytos silkės, o pasiruoškite ją patys!
Sudėtis:
1 kg silkės
6 šaukštai druskos
3 šaukštai cukraus
3-4 lauro lapai
1 l vandens
Gaminimas:
Užvirkite vandenį. Į vandenį įberkite cukraus, druskos ir lauro lapelių. Virkite ant silpnos ugnies 7-10 minučių.
Nuplaukite kambario temperatūroje atšildytą silkę ir jos neišpjaustę (kartu su galva ir viduriais) sudėkite į bet kokį indą.
Atvėsinkite gautą sūrymą ir užpilkite žuvis. Tada padėkite į šaldytuvą apatinėje lentynoje.
Po trijų dienų išimkite silkę iš šaldytuvo ir supjaustykite jums žinomu būdu. Galite supjaustyti gabalėliais ir sumaišyti su marinuotais svogūnais.
Jei pjaustydami žuvį, radote ikrų, jų neišmeskite, bet paruoškite stulbinamai skanius sumuštinius (su duona, sviestu ir silkių ikrais).
Skanaus!