Suvalgę porciją šios nuostabios sriubos, tikrai norėsite pakartoti.
Naminė vištienos sriuba yra puikus vitaminų ir mineralų šaltinis. Pavyzdžiui, šioje sriuboje yra vitamino B, kuris stiprina imunitetą ir gerina virškinimą.
Jums reikės:
- 350 g vištienos
- 1,5 l vandens
- 2 svogūnų
- augalinio aliejaus kepimui
- 1 morkos
- 1 samčio mėsos sultinio
- 2-3 bulvių
- 2 valg. š. makaronų
- kelių juodųjų pipirų žirnelių
- 3 lauro lapų
- 1 stiklinės žirnių (naudoju šaldytus)
- 1 kiaušinio
- 2-3 česnako skiltelių
- druskos (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Sudėkite vištieną į puodą.
Supilkite vandenį ir virkite, kol išvirs.
Virdami pašalinkite susidariusias putas.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
Ant vidutinės ugnies pakepinkite susmulkintą svogūną.
Suberkite tarkuotas morkas, išmaišykite ir toliau virkite ant vidutinės ugnies.
Supilkite sultinį, išmaišykite ir šiek tiek pavirkite.
Išvirusią mėsą išimkite iš puodo ir atvėsinkite.
Nuplautas ir nuluptas bulves supjaustykite nedideliais kubeliais.
Sudėkite bulves į vištienos sultinį ir virkite tris minutes.
Po trijų minučių, kai vanduo užvirs, suberkite makaronus ir išmaišykite.
Įdėkite česnako, įberkite juodųjų pipirų bei įdėkite lauro lapų.
Sudėkite svogūnų-morkų mišinį, išmaišykite ir virkite, kol bulvės išvirs.
Suberkite šaldytus žirnelius ir išmaišykite.
Dubenyje išplakite kiaušinį, supilkite į sriubą ir gerai išmaišykite.
Įberkite druskos ir išmaišykite.
Nukelkite puodą nuo viryklės, sudėkite susmulkintą mėsą ir viską išmaišykite.
Galite patiekti.
Skanaus!
Video pamokėlė: