Puikus minkštų varškės bandelių receptas, pagal ponios Milkos Raganovos receptą. Šių bandelių tešla tikrai labai korėta, todėl bandelės yra labai minkštos.
Jums reikės:
- 600 g pusiau rupių miltų
- 1 citrinos žievelės
- 60 g cukraus
- 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
- žiupsnelio druskos
- 180 g sviesto
- 2 kiaušinių
- 1,5 l pieno
Raugui:
- 100 ml pieno
- 30 g mielių
- 1 arbatinio šaukštelio cukraus
Glaistui: 1 kiaušinio, 1 arbatinio šaukštelio cukraus, 2 arbatinių šaukštelių vandens
Įdarui:
- 250 g minkštos varškės
- 250 g desertinės varškės
- 4 valgomų šaukštų cukraus
- 2 pakelių vanilinio cukraus
- Uogienės
Gaminimo eiga:
Paruoškite mieles ir leiskite joms pakilti. Iš mielių ir kitų ingredientų sumaišykite tešlą. Svarbu, kad neleistumėte tešlai kilti kaip įprasta, bet dviem valandoms padėkite į šaldytuvą.
Tada tešlą išminkykite ir iškočiokite 40 x 40 cm lakštą. Su puodeliu išspauskite 8 cm skersmens apskritimus.
Tada juose su mažesnio puodelio dugnu įspauskite mažesniu apskritimus. Sudėkite ant išklotos popieriumi kepimo skardos. Leiskite pakilti apie 40 minučių.
Apskritimų kraštus patepkite plaktu kiaušiniu, išplaktu su cukrumi ir vandeniu. Į vidurį įdėkite varškės įdaro ir dar galite įdėti uogienės.
Kepkite 180°C temperatūroje apie 10 minučių.
Galite pabarstyti cukraus pudra.
Iš šio kiekio išeis 30 bandelių.
Skanaus!