Puiki tešla naminėms įdarytoms bandelėms, štrudeliams ir visiems kitiems naminiams kepiniams. Šios bandelės labai skanios ir minkštos.
Šis receptas puikus tuo, kad tešlos visai nereikia kildinti, tereikia iš karto ją padaryti ir galite gaminti kokį tik norite skanėstą.
Bandeles galite pripildyti kuo tik norite, man labiausiai patinka kreminis įdaras su šokoladu. Įdarui taip pat puikiai tinka ir uogienės, varškė ar aguonos.
Jums reikės:
- 500 g paprastų miltų;
- 1 pakelio mielių (apie 50 g);
- 100 ml aliejaus;
- 300 ml pieno;
- 2 valgomųjų šaukštų cukraus;
- Šiek tiek druskos;
- Žiupsnelio sodos.
Įdarui:
- Virto tiršto pudingo;
- Uogienės;
- Varškės su razinomis;
- Aguonų;
- Riešutų ar ko nors, kas jums labiau patinka.
Gaminimo eiga:
Į pieną įdėkite 2 šaukštus cukraus ir pašildykite.
Dubenyje paruoškite miltus, įberkite šiek tiek druskos ir įdėkite žiupsnelį sodos.
Į pusę pašildyto pieno suberkite mielių pakelį ir leiskite pakilti.
Į indą su miltais, druska ir soda supilkite pieną su mielėmis ir aliejumi.
Supilkite antrąją pieno pusę. Minkykite tešlą. Ji neturėtų labai lipti prie rankų.
Kad jums būtų lengviau su ja dirbti, rankas galite patepti aliejumi.
Bandeles formuokite taip: pirmiausia suformuokite blyną ir išpjaukite kvadratėlius.
Užpildykite juos kremu – taip pat galite apibarstyti šokolado gabalėliais, ir suvyniokite. Suformuotas bandeles sudėkite vieną šalia kitos ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
Kiekvienos bandelės viršų ir šonus aptepkite aliejumi – kad iškepusios bandelės gražiai atsiskirtų. Pašaukite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 40-45 minutes. Kiekviena orkaitė kepa skirtingai, todėl procesą stebėkite.
Kol bandelės dar šiltos, aptepkite jas šaltu pienu, į kurį galite įmaišyti vanilinio cukraus.
Atvėsusias bandeles apibarstykite cukrumi ir galite skanauti. Linkime jums skanaus!