Noriu pasidalinti patikrintu receptu!
Ingredientai:
- varškė – 200 g
- miltai – 200 g
- kiaušinis – 1 vnt.
- cukrus – 70 g
- augalinis aliejus – 7 šaukštai
- kepimo milteliai – 10 g
- vanilino pagal skonį
- obuoliai – 4 vnt.
- citrinos sultys
- cukrus – 2 šaukštai
- sviestas – 30 g
Paruošimas:
- Sutrinkite varškę su cukrumi, kiaušiniu, druska ir vanile, įpilkite augalinio aliejaus ir sumaišykite iki vientisos masės.
- Palaipsniui įberkite persijotus miltus su kepimo milteliais, išminkykite minkštą ir nelimpančią tešlą.
- Įdėkite tešlą į maišelį ir kol ruošite įdarą, visą tą laiką tešlą laikykite šaldytuve.
- Nuluptus obuolius sutarkuokite stambia tarka, apšlakstykite citrinos sultimis ir sumaišykite su cukrumi. Troškinkite keptuvėje, kol suminkštės.
- Padalinkite tešlą į 4 dalis ir kiekvieną iš jų iškočiokite.
- Kiekvieną gautą paplotėlį supjaustykite į keturias dalis ir išdėliokite gautą įdarą, užspauskite kraštus taip, kad gautumėte ritinėlius.
- Sausainius išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
Kepkite 180 C temperatūroje 20 – 25 minutes.
Paruoštus sausainius apibarstykite cukraus pudra ir cinamonu. Mėgaukitės kartu su arbata!