Ar norite skanaus deserto prie arbatos? Šis pyragas tam puikiai tiks! Jis bus labai minkštas ir paruošti jo tikrai neužtruksite!
Ingredientai:
Tešlai:
- kiaušiniai – 2 vnt.;
- miltai – 350 g;
- sviestas – 100 g;
- kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis;
- cukrus – 150 g;
- druska – 1 žiupsnelis.
Įdarui:
- varškė – 500 g;
- cukrus – 100 g;
- razinos – 100 g;
- vanilinis cukrus – pagal skonį;
- kiaušiniai – 2 vnt.
Paruošimas:
Kiaušinius išplakite maišytuvu su druska, cukrumi ir išlydytu sviestu. Supilkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir minkykite tešlą. Tada padėkite tešlą ant stalo ir minkykite rankomis. Padalinkite tešlą į 2 dalis.
Kiekvieną dalį sudėkite į maišelį ir valandai padėkite į šaldytuvą. Įdarui varškę sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais. Naudokite maišytuvą. Suberkite razinas ir viską išmaišykite.
Vieną tešlos dalį sutarkuokite tarka ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi. Tada sudėkite įdarą. Ant viršaus užtarkuokite antrą tešlos dalį.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-50 minučių. Paruoštą pyragą atvėsinkite formoje, tada išimkite ir supjaustykite.