Ar kada nors pagalvojote, kad ya subtilus aguonų pyragas, kuris tiesiog tirpsta burnoje? Jo ypatumas yra tai, kad jis labai paprastas ir minkštas.
Mūsų supratimu, tai labiau panašus į pyragą nei į tortą. Bet jei norite, jis gali būti papuoštas grietinėle, šokoladu ar bet kokiomis uogomis. Rezultatas – tobulas tortas!
Jums reikės:
- 4 kiaušiniai
- 250 g cukraus
- 250 g miltų
- 15 g aguonų
- 200 ml pieno
- 200 ml grietinėlės
- 200 ml kondensuoto pieno
- 1 pakuotė kepimo miltelių
- 1 pakuotė vanilinio cukraus
- 3 šaukštai augalinio aliejaus
- 3 šaukštai vandens
Gaminimas:
Pirmiausia išmaišykite kiaušinius su įprastu cukrumi ir vanile. Po to, miltus sumaišome su kepimo milteliais ir sijodami įmaišome į kiaušinių masę.
Tada suberkite aguonas ir gerai išmaišykite. Mes sumaišome augalinį aliejų ir verdantį vandenį stiklinėje, nedelsdami įpilkite į tešlą. Vėl gerai išmaišykite.
Kepimo indo dugną įtieskite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą. Kepkite pyragą 30 minučių į kaitintoje iki 180 ℃ orkaitėje.
Pasibaigus nurodytam laikui, išimkite pyragą. Mes jau atlikome didžiąją dalį darbo! Atskirame inde sumaišykite kitus ingridientus. Nebūtina vartoti 200 ml kiekvieno produkto, galite sumažinti kiekį iki 150–170 ml. Bet, žinoma, kuo kremo daugiau, tuo sultingesnis pyragas bus. Išmaišykite pieną, grietinėlę ir kondensuotą pieną.
Dar karštą pyragą perdėkite į lėkštę ir visą jo paviršių subadykite dantų krapštuku. Tolygiai paskirstykite kremą per visą pyragą, nepamirštant apie šonus.
Tešla kaip kempinė sugeria visą skystį. Tortą dedame į šaldytuvą bent valandai, nes taip jis dar geriau sumirks. Aguonų pyragas paruoštas, liko jį papuošti taip, kaip tik norite ir patiekti ant stalo.