Home Receptai Mini picos su malta mėsa ir sūriu. Paragaukite!

Mini picos su malta mėsa ir sūriu. Paragaukite!

0
Mini picos su malta mėsa ir sūriu. Paragaukite!

Pagal mūsų receptą mini picos yra gaminamos iš paprastos mielinės tešlos, įdarytos malta mėsa ir sūriu.

Tokį užkandį galima duoti užkąsti vaikams, pasiimti su savimi keliaujant, į darbą ar iškylą.

Taip pat, jei jūsų namuose planuojama nedidelė šventė ar susibūrimai su draugais, tokios picos bus labai tinkamos kaip karštas užkandis. Išbandykite!

Ingredientai 12-14 vienetų:

padui:

miltai – maždaug 500-550 gramų;

pieno – 300 mililitrų;

sausų mielių – 10 gramų;

cukraus – 1 arbatinis šaukštelis;

druskos – 0,5 arbatinio šaukštelio;

sviesto – 50 gramų.

įdarui:

malta mėsa – 400 gramų;

svogūnas – 1 vienetas;

druska, juodieji pipirai, prieskoniai pagal skonį;

kietasis sūris – 150 gramų;

šviežių žalumynų keletas šakelių;

kiaušinio trynys – 1 vienetas;

augalinis aliejus.

Gaminimas:

Į šiltą (ne karštą!) pieną įpilkite sausų mielių, druskos, cukraus ir ištirpinto atvėsinto sviesto. Gerai išmaišykite.

Į gautą masę po truputį supilkite miltus ir minkykite tešlą.

Išminkytą tešlą palikite dubenyje, uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 1 valandai.

Tuo tarpu pradėkite gaminti įdarą ir smulkiai supjaustykite svogūną.

Įkaitinkite aliejų keptuvėje, sudėkite svogūną ir pakepinkite iki minkštumo.

Tuomet į keptuvę sudėkite maltą mėsą ir pakepinkite, nuolat maišykite, kol mėsa pradės keisti savo spalvą.

Tuomet įberkite druskos, pipirų ir, jei norite, pridėkite mėgstamų kitų prieskonių.

Suberkite pusę sūrio ir išmaišykite.

Minkykite tešlą ir padalinkite į 12–14 rutuliukų.

Sudėkite rutulius ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi ir naudodami dangtį ar plačią stiklinę kiekvieną rutulį paspauskite taip, kad susidarytų apvalus pyragas su įdubimu centre.

Ten sudėkite maltos mėsos ir sūrio įdarą.

Kiaušinio tryniu sutepkite kraštus mini picoms.

Kepimo skardą su mini picomis dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių 25 minutėms. Kepkite, kol paruduos.

Likusią sūrio pusę sutarkuokite trintuve ir smulkiai supjaustykite žalumynus.

Išimkite iš orkaitės kepimo skardą su mini picomis, pabarstykite žolelėmis ir tarkuotu sūriu ir įdėkite į jau išjungtą orkaitę dar 3–5 minutėms.

Skanaus!

Šaltinis