Puikus greitų ir labai skanių picos užkandžių iš paprastos tešlos receptas. Šias mini picas galima greitai paruošti, o jų skonis yra geresnis nei picų, kurias galima nusipirkti išsinešimui. Iš šio kiekio pagaminama apie 13 vienetų picų. Picos bus skanios ir kitą dieną.
Jums reikės:
- 1/2 kg paprastų miltų
- 125 ml vandens
- 125 ml pieno
- 1 šaukštelio raudonėlio
- 1 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelio cukraus
- 5 šaukštų aliejaus
- 1 pakelio mielių
Padažui:
- Kečupo (arba pomidorų padažo)
- Aliejaus
- Raudonėlio
- Cukraus
Taip pat (neprivaloma):
- Kumpio
- Šoninės
- Sūrio
- Svogūnų
- Dešros
- Paprikos
- Kukurūzų
Gaminimo eiga:
Sudėkite visus tešlos ingredientus į dubenį.
Užminkykite tešlą.
Uždenkite ir palikite šiltoje vietoje pakilti.
Suformuokite rutuliukus.
Leiskite jiems šiek tiek pailsėti, tada suformuokite blynelius, kurių kraštelis būtų apvalus.
Aptepkite padažu:
Sumaišykite kečupą (pomidorų tyrę) su trupučiu aliejaus, žiupsneliu raudonėlio ir cukraus.
Kaip alternatyvą, žinoma, galite naudoti pomidorų padažą.
Picos viršui:
Galite gardinti šonine, kumpiu, sūriu, svogūnais, dešra, paprikomis, kukurūzais, grybais, alyvuogėmis.
Galite naudoti viską, kas jums patinka.
Sudėkite ant kepimo skardos su kepimo popieriumi ir kepkite, kol taps auksinės spalvos.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje.
Mėgaukitės!