Jei norite, kad kotletai būtų skanūs ir sultingi, gaminkite nedidelius kotletus. Kuo mažesni bus jūsų ruošiami kotletai, tuo jie bus skanesni ir kvapnesni. Siūlome pasigaminti itin skanią vakarienę iš dviejų rūšių faršo.

REKLAMA

Ruošdami šį patiekalą galite naudoti mėgstamus prieskonius. Į faršą rekomenduojame įberti maltų juodųjų pipirų, rūkytos paprikos ir, žinoma, druskos. Taip pat nebijokite naudoti džiovintų žolelių, Provanso žolelių ir kitų prieskonių, nes tuomet patiekalas bus dar skanesnis ir kvapnesnis.

Kodėl naminiai mini kotletai yra tokie skanūs?

Pagrindinis šių gardžių mini kotletų privalumas – dviejų skirtingų mėsos rūšių skonių ir tekstūrų derinys. Kiauliena kotletams suteiks sodraus aromato, o vištiena patiekalui suteiks švelnumo ir lengvumo. Dėl šio derinio jūsų kotletai bus išskirtinai skanūs ir tikrai patiks mėsos mėgėjams.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 350 g vištienos faršo
  • 350 g kiaulienos faršo
  • 1 kiaušinio
  • 1 svogūno
  • 1 česnako skiltelės
  • 30 g duonos
  • 90 ml pieno
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • Kvietinių miltų
  • Saulėgrąžų aliejaus
  • Rūkytos paprikos miltelių (pagal skonį)

Kaip gaminti?

Nulupkite svogūną ir supjaustykite. Sutrinkite trintuvu arba mėsmale. Nulupkite česnaką ir išspauskite.

Į gilų indą sudėkite baltą duoną, susmulkintą į keletą dalių. Užpilkite pienu. Palikite duoną kambario temperatūroje 10 minučių, kad išmirktų. Dideliame dubenyje sumaišykite maltą vištieną ir kiaulieną. Įmuškite kiaušinį. Sudėkite susmulkintą svogūną ir česnaką. Iš pieno išspauskite duoną ir sumaišykite su kitais ingredientais.

REKLAMA

Į maltą mėsą įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Suberkite rūkytą papriką. Kruopščiai sumaišykite visus ingredientus, kol gausite vienalytę konsistenciją.

REKLAMA

Saulėgrąžų aliejumi pateptomis rankomis suformuokite nedidelius kotletus. Padėkite keptuvę ant ugnie ir įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Pasirinkite vidutinę temperatūrą.

Kotletus apvoliokite kvietiniuose miltuose ir apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

REKLAMA

Beje, kotletams apvolioti galite naudoti džiūvėsėlius, o ne kvietinius miltus, nes tuomet plutelė bus dar traškesnė. Vis dėlto, nepamirškite, kad kotletai tokiu atveju bus daug riebesni, nes kepdami sugers didesnį aliejaus kiekį.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].