Šį išskirtinį migdolinį pyragą paruošite paruošite labai greitai, tačiau išbandę garantuoja, kad ant stalo jo taip pat greitai neliks!
Jums reikės:
Kremui:
- 1 kiaušinio
- 50 g cukraus pudros
- 10 g vanilinio cukraus
- 15 g kukurūzų krakmolo
- 250 ml pieno
Tešlai:
- 2 kiaušinių
- 100 g cukraus pudros
- Žiupsnelio druskos
- 100 ml pieno
- 50 ml saulėgrąžų aliejaus
- 170 g paprastų miltų
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 50 g maltų migdolų
- 50 g migdolų drožlių
Gaminimas:
Į puodą įmuškite kiaušinį. Sudėkite cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir kukurūzų krakmolą. Viską išmaišykite, o tuomet supilkite pieną ir išplakite.
Perkelkite puodą ant viryklės, kaitinkite ant vidutinės ugnies nuolat maišydami, kol gausite tirštą grietinėlės konsistencijos kremą.
Supilkite kremą į stiklinį indą, uždenkite folija ir palikite atvėsti.
Tuo metu paruoškite tešlą. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinį, sudėkite cukraus pudrą ir druską. Viską išplakite mikseriu iki standžių putų. Tai gali užtrukti 3–4 minutes.
Tuomet supilkite pieną ir aliejų. Miltus ir kepimo miltelius persijokite per sietelį ir taip pat sudėkite į dubenį.
Suberkite maltus migdolus ir išmaišykite mentele, o tuomet dar kartą išplakite mikseriu. Turėtumėte gauti vientisą, kreminę tešlą.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą ir tolygiai ją paskirstykite. Tuomet pabarstykite migdolų drožlėmis.
Atvėsusį kremą sudėkite į konditerinį maišelį ir suformuokite tinklelį ant tešlos paviršiaus. Tuomet kepkite pyragą iki 170°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 40 min.
Atvėsus apibarstykite cukraus pudra ir patiekite. Skanaus!