Šiemet, be įprastų Kalėdinių kepinių, pasigaminkite ir šių skanių migdolinių žvaigždučių. Šie gardūs žvaigždės formos sausainiai su cukraus glajumi puikiai tinka Kalėdiniai nuotaikai pakelti ir yra fantastiško skonio, pavyzdžiui, su vaisių arbata.
Paprašykite, kad vaikai taip pat padėtų juos paruošti, nes jie tiktai mielai padės juos iškepti!
Pagal šį „YouTube“ kanalo receptą tikrai labai paprastai pasigaminsite cukrumi padengtų žvaigždučių!
Jums reikės:
- 400 g migdolų su odele (apie 3 puodelių)
- 2 kiaušinių baltymų
- žiupsnelio druskos
- 200 g cukraus pudros
- 1 valgomojo šaukšto cinamono
- 2 šaukštų migdolų likerio
Gaminimo eiga:
Migdolus sudėkite į trintuvą ir smulkiai sutrinkite.
Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių, baltymus sudėkite į atskirą dubenį ir pagardinkite žiupsneliu druskos.
Pradėkite plakti rankiniu mikseriu, o kai pradės putoti, pamažu po šaukštą įmaišykite persijotą cukraus pudrą.
Atidėkite į šalį apie 4 valgomuosius šaukštus gautos cukraus masės glazūros, o likusią dalį kol kas palikite dubenyje.
Sumaltus migdolus sumaišykite su maltu cinamonu ir įpilkite 2 šaukštus migdolų likerio.
Dabar šį migdolų mišinį sumaišykite su kiaušinių baltymų ir cukraus mišiniu.
Viską gerai išmaišykite ir rankomis suformuokite tešlą, kurią įdėkite į sudrėkintą plastikinį maišelį arba įvyniokite į maistinę plėvelę.
Taip suvyniotą tešlą atsargiai iškočiokite kočėlu.
Paimkite žvaigždžių formelę, įdėkite į cukraus pudros miltelius (kad tešla neliptų) ir iš migdolų tešlos išspauskite žvaigždutes.
Iš tešlos, likusios po išpjaustymo, vėl suformuokite lakštą ir išspauskite daugiau žvaigždučių.
Paruoštas žvaigždutes išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, atsargiai aptepkite atidėtu cukraus glajumi ir mediniu pagaliuku tolygiai paskirstykite.
Kepkite iki 100°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 16-20 minučių.
Palikite atvėsti ir galite dėti ant stalo.
Mėgaukitės!
Vaizdo įrašo medžiaga: