Tai – minkšti, labai skanūs ir tiesiog tirpstantys burnoje pyragėliai, kuriuos paruošti yra labai paprasta.
Tešlą sumaišysite vos per 5 minutes, o tuomet ją reikės per naktį palaikyti šaldytuve.
Jums reikės:
- 1 kg miltų
- 50 g šviežių mielių
- 2 arb. š. cukraus
- 4-6 arb. š. druskos
- 4 kiaušinių trynių
- 50 g margarino
- 400 ml grietinės
- 200 g tarkuoto sūrio (jei sūris sūrus, druskos nedėkite)
Taip pat reikės:
- 1 kiaušinio
- Sezamo sėklų
- Kmynų
- Romo kvapiosios medžiagos
Kaip gaminti?
Sutrupinkite mieles.
Ištirpinkite margariną, išmaišykite rankomis.
Įberkite cukraus ir druskos.
Įdėkite kiaušinių trynių ir grietinės. Taip pat įdėkite romo kvapiosios medžiagos – tai slaptas ingredientas, kurio, ko gero, dar niekada nedėjote į pyragėlius.
Palaipsniui berkite miltus. Jei reikia, įberkite daugiau miltų.
Sumaišykite visus ingredientus. Paruoštą tešlą apvyniokite plastikine plėvele.
Per naktį palaikykite šaldytuve.
Ryte tešlą išimkite iš šaldytuvo ir palaukite, kol sušils iki kambario temperatūros.
Iškočiokite tešlą, aptepkite plaktu kiaušiniu, pabarstykite tarkuotu sūriu ir supjaustykite.
Suformuokite pyragėlius, aptepkite kiaušiniu, pabarstykite sezamo sėklomis ir kmynais.
Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol pyragėliai taps auksinės spalvos.
Į tešlą taip pat galite įdėti šoninės ar kitų ingredientų.
Skanaus!