Blynai gali būti visokiausių rūšių! Tiems, kuriems pabodo įprasti blynai, siūlome išbandyti šiek tiek kitokį receptą.
Ingredientai:
- miltai – 2 puodeliai
- šiltas vanduo – 1,5 puodelio
- sausos mielės – 7 gramai
- cukrus – 1 valgomasis šaukštas
- druska – 1 arbatinis šaukštelis
- aliejus kepimui
Gaminimas:
- Mieles, cukrų ir druską užpilkite šiltu vandeniu ir leiskite mišiniui pastovėti 5 minutes. Per tą laiką mišinio nemaišykite. Išsijokite miltus. Tada išmaišykite gautą mišinį iki vientisos masės ir supilkite į jį miltus. Dar kartą gerai išmaišykite.
- Dubenį uždenkite maistine plėvele ir 30 minučių laikykite šiltoje vietoje. Per tą laiką tešla turėtų pakilti maždaug 2 kartus.
- Kepkite blynus gerai įkaitintoje keptuvėje su nelipnia danga ir nedideliu kiekiu augalinio aliejaus. Apkepkite blynus iš abiejų pusių iki gražios rudos spalvos.
Skanių blynų!