Tai yra skaniausios spurgos, kokias teko valgyti!
Jau 2 kartus jas gaminau, bet jos vis dar neatsibodo! Spurgos minkštos, lengvos lyg oras ir su trapia plutele!
Jūs galite naudoti bet kokį įdarą, man labai patiko su figų džemu, o dar skaniau būtų su šviežiomis avietėmis, sutrintomis su cukrumi, su cukraus pudra ir pan.
Jums reikės:
Pieno – 500 ml.
Kiaušinių – 2 vnt.
Sviesto arba margarino – 125 g.
Cukraus – 2 šaukštų + 1 arbatinio šaukštelio.
Druskos – 1,5 arbatinio šaukštelio.
Sausų mielių – 11 g (1 pakelio).
Šilto vandens – 0,5 stiklinės.
Miltų – tiek, kad tešla nebūtų kieta, bet neliptų prie rankų.
Iš šio produktų kiekio gaunasi daugiau nei 40 spurgų.
Gaminimas:
Sumaišykite pieną su vandeniu, šiek tiek pašildykite. Įpilkite visą cukrų, mieles.
Išmaišykite ir palaukite, kol mielės taps aktyvios (15 minučių).
Dabar įmuškite kiaušinius, sudėkite sviestą (gali būti kambario temperatūros, gali būti ištirpintas).
Taip pat įberkite druskos ir vanilės (recepte jos nėra, bet su ja spurgos dar gardesnės). Viską kruopščiai išplakite šluotelė.
Dabar palaipsniui įpilkite miltų ir maišykite su šaukštu.
Padėkite tešlą ant stalo ir minkykite vis pilant miltus. Tešla neturėtų būti labai minkšta, bet ir ne kieta.
Man prireikė apie 400 gramų miltų, bet galiu būti ir neteisi…
Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite 1,5 valandos, kol ji pakils.
Jei per valandą ji padvigubėjo, to pakanka ir jūs galite pereiti prie kepimo.
Iškočiokite tešlą iki 1 cm storio, pasirinkite vidutinio dydžio puodelį, su kuriuo išspausite vienodas spurgas.
Palikite pastovėti, kol jos padvigubės.
Įkaitinkite augalinį aliejų puode ar gilioje keptuvėje (aliejaus turi būti tiek, kad spurgos plauktų neliesdamos dugno).
Kepkite jas iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Sudėkite iškeptas spurgas ant servetėlių.
Kol kitos spurgos kepta, į jau iškeptas galite sudėti įdarą.
Iškepusi spurga turi turėti baltą tešlos juostą, kuri eina aplink visą perimetrą.
Įpjaukite spurgą aštriu peiliu ir įdėkite įdarą. Patogiausia tai atlikti konditeriniu švirkštu ar maišeliu.
Jei nenorite spurgų su įdaru, galite jas tiesiog pabarstyti cukraus pudra.
Valgykite spurgas, kol jos dar šiltos!
Skanaus!