Savaitgalį galite palepinti save tikrais karališkais pusryčiais – minkštais ir puriais suktinukais, kuriuos galėsite derinti su įvairiais produktais arba tiesiog valgyti vienus. Tokiu purių ir pieniškų bandelių parduotuvėje tikrai nerasite!
Jums reikės:
- 400 ml pieno
- 10 g sausų mielių
- 2 š. cukraus
- 1 kiaušinio
- 1 kiaušinio baltymo
- 900 g miltų
- 1 a.š. druskos
- 90 g sviesto
Į gilų dubenį sudėkite mieles, cukrų ir supilkite šiek tiek pašildytą pieną. Viską švelniai išmaišykite.
Tuomet įmuškite vieną kiaušinį ir sudėkite vieno kiaušinio baltymą. Dar kartą viską išmaišykite.
Į mišinį suberkite miltus, druską ir gerai išminkykite tešlą. Sudėkite suminkštėjusi sviestą ir minkykite tešlą dar 2-3 minutes.
Tuomet uždenkite dubenį rankšluosčiu ir palikite tešlą pakilti apie 40 minučių.
Iškilus tešlai, išspauskite iš jos orą ir perkelkite ja ant švaraus paviršiaus, ir padalinkite į 12 dalių.
Kiekvieną gabalėlį dar kartą iškočiokite lenkdami tešlą pirštų galiukais į save (žr. vaizdo įrašą), tuomet sudėkite į lėkštę ir uždenkite folija. Leiskite pastovėti apie 15 minučių.
Pailsėjus tešlai, kiekvieną gabalėlį iškočiokite išilgai, tuomet susukite į ritinėlį ir pirštais užrieskite kraštus.
Suktinukus sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, uždenkite folija ir palikite 15 minučių.
Tuomet viršų galite ištepti kiaušinio tryniu ir labai aštriu peiliu padaryti įpjovas viršuje.
Ritinėlius kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių.
Skanaus!
Receptą galite sekti ir vaizdo įraše: