Tai puikūs kepiniai!
Sudedamosios dalys:
Tešlai:
- 300 ml pieno
- 500 g miltų
- 10 g mielių
- 3 šaukštai cukraus
- 2 šaukštai medaus
- žiupsnelis druskos
- 50 ml augalinio aliejaus
Įdarui:
- 300 g varškės
- 3 šaukštai cukraus
- sauja abrikosų
- sauja džiovintų slyvų
- 1 kiaušinis
Aptepimui:
- 1 kiaušinio trynys
- 2 šaukštai pieno
Gaminimo eiga:
Mieles ištirpinkite šiltame piene ir palikite 20 minučių, kad pakiltų. Tada į masę suberkite cukrų, medų, druską, sviestą ir persijotus miltus. Užminkykite minkštą tešlą ir palikite pakilti.
Po 2 valandų tešlos tūris bus padidėjęs. Tai reiškia, kad galite pradėti dirbti su tešla. Iškočiokite ją į lakštą. Dubenyje sutrinkite varškę šakute, suberkite cukrų ir kiaušinį. Įdarą paskirstykite ant tešlos.
Abrikosus ir džiovintas slyvas pamerkite į vandenį ir palikite 5-10 minučių. Džiovintus vaisius nusausinkite ir supjaustykite bet kokios formos gabalėliais.
Paskirstykite ant varškės. Suvyniokite tešlą į ritinį.
Supjaustykite į 8-10 vienodų dalių ir padarykite nedidelius įpjovimus. Užspauskite kraštus, kad įdaras neišbėgtų.
Dubenėlyje sumaišykite kiaušinio trynį su pienu ir aptepkite bandeles. Kepkite 190 laipsnių temperatūroje 20-30 minučių. Skanaus!