Namuose paruoškite gardų skanėstą visai šeimai ir netikėtam svečiui. Purūs ir neįtikėtinai minkšti, tiesiog burnoje tirpstantys sūrio pyragėliai. Išskirtinis purių sūrio pyragėlių receptas iš „Youtube” kanalo.
Jums reikės:
- 250 ml pieno
- 30 g cukraus
- 7 g sausų mielių
- 1 kiaušinio
- 30 ml augalinio aliejaus
- 1 šaukštelio druskos
- 800 g miltų
- 1 šaukštelio augalinio aliejaus
- 30 g sviesto
- 100 g sūrio
- 1 kiaušinio trynio
- 8 g aguonų
Gaminimo eiga:
Į gilų dubenį supilkite pieną.
Suberkite cukrų, mieles ir kruopščiai išmaišykite plaktuvu.
Tada įmuškite kiaušinį, supilkite aliejų, druską ir suplakite.
Persijokite miltus į mišinį per sietelį ir išmaišykite mentele.
Perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir minkykite rankomis.
Ištepkite dubenį aliejumi ir įdėkite į jį tešlą.
Uždenkite dubenį maistine plėvele ir rankšluosčiu, ir palikite šiltoje vietoje pakilti apie valandą.
Pakilusią tešlą minkykite 5 minutes.
Padalinkite tešlą į dvi dalis.
Suformuokite didelį rutulį.
Tada tešlą iškočiokite.
Dabar patepkite ištirpintu sviestu.
Tešlą perlenkite (žr. vaizdo įrašą) ir padėkite ant lėkštės.
Uždenkite rankšluosčiu.
Ir palikite 20 minučių pailsėti.
Iškočiokite tešlą.
Pabarstykite sūriu ir susukite į ritinėlį.
Padalinkite vyniotinį į aštuonias dalis.
Susuktus pyragėlius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
Viršų patepkite kiaušinio tryniu.
Galiausiai apibarstykite aguonomis.
Dėkite skardą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 25 minutes 180°C temperatūroje.
Iškepusius pyragėlius galite patiekti.
Linkime gero skonio!
Instrukcijos vaizdo įraše: