Home Receptai Bandelės su obuoliais ir medumi. Sušildantis desertas…

Bandelės su obuoliais ir medumi. Sušildantis desertas…

0
Bandelės su obuoliais ir medumi. Sušildantis desertas…

Desertai su obuoliais jau nieko nestebina. Bent taip atrodo! Tačiau bandelės su obuoliais ir medumi yra visiškai nauja. Ir gaunasi nuostabios formos. O įdarui jums reikės daug obuolių, graikinių riešutų ir skysto medaus.

Bandelės su obuoliais ir medumi

Mielinei tešlai reikės:

550 g miltų

miltai

150 ml šilto pieno

pienas

150 ml šilto vandens

vanduo

1 kiaušinio

kiaušiniai

7 g sausų mielių

mielės

4 šaukštų augalinio aliejaus

alyvuogių aliejus

3 šaukštų cukraus

cukrus

1 šaukštelio druskos

Kitai tešlai reikės:

500 g minkštos varškės

varškė

2 kiaušinių baltymų

kiaušiniai

250 ml augalinio aliejaus

250 g cukraus

cukrus

30 g kepimo miltelių

kepimo milteliai

800 g miltų

miltai

Įdarui reikės:

300–400 g nuluptų obuolių

2 šaukštelių citrinų sulčių

120 g graikinių riešutų

150 g cukraus

100 g medaus

0,5 šaukštelio cinamono

cinamonas

Gaminimas:

Norėdami pagaminti mielinę tešlą, sumaišykite šiltą pieną ir vandenį. Įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Atskirame inde sumaišykite sausus ingredientus. Mažomis dalimis supilkite juos į kiaušinių ir pieno mišinį, minkydami elastingą tešlą. Uždenkite tešlą lipnia plėvele ir palikite 1 valandą šiltoje vietoje.

Kitą tešlą su vaške pagaminti dar lengviau. Į varškę įpilkite baltymus, augalinio aliejaus, cukraus ir kepimo miltelių. Viską plakite mikseriu iki vientisos masės. Palaipsniui įpilkite miltų ir minkykite, kol gausis minkšta tešla. Padėkite į šaldytuvą 30 minučių.

Bandelės su obuoliais ir medumi

Kol tešla ilsisi, paruoškite įdarą. Sutarkuokite obuolius ir įberkite 2 šaukštus cukraus ir citrinos sulčių. Išmaišykite ir palikite 10–15 minučių. Kai obuoliai išskiria sultis, jas nupilkite.

Bandelės su obuoliais ir medumi

Riešutus keletą minučių pakepinkite sausoje keptuvėje, tada susmulkinkite. Palikite keletą sveikų pusių papuošimui. Į obuolius sudėkite riešutus, likusį cukrų, cinamoną ir medų.

Abi tešlas sumaišykite ir padalinkite į vienodas dalis, kiekvieną iškočiokite, įdėkite įdarą į centrą ir suformuokite rutulio formos pyragėlius

Bandelės su obuoliais ir medumi

Padėkite juos ant kepimo skardos ir palaukite 20 minučių. Ant kiekvienos bandelės viršaus uždėkite pusę graikinio riešuto. Uždenkite ruošinius riebalais išteptu kepimo popieriumi ir lengvai prispauskite antra kepimo skarda.

Bandelės su obuoliais ir medumi

Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros 15-20 minučių tarp dviejų kepimo skardų.

Bandelės su obuoliais ir medumi yra idealus kepinys. Klasika, kuriai nereikia daug laiko ir pinigų.

Skanaus!

Bandelės su obuoliais ir medumi