Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Mielinės bandelės su obuoliais. Desertas, kuris nepalieka abejingų

Bandelės su obuoliais yra malonus prisiminimas iš daugelio vaikystės. Atrodė, kad mokykloje ar pas močiutę jos buvo minkštos ir purios, kaip tikra pagalvė. Tačiau rasti tinkamą šio kepinio receptą nėra taip paprasta.

Mielinės bandelės su obuoliais yra tikras lobis. Jos yra visiškai minkštos ir tiesiog tirpsta burnoje. Mes rekomenduojame skirti pusvalandį bandelėms, kuriomis galėsite džiaugtis porą dienų, paruošti!

bandelės su obuoliais

Jums reikės:

  • Stiklinės pieno
  • Kvietinių miltų 3,5 stiklinių
  • Mielių 4 g
  • Cukraus 6 šaukštų
  • Sviesto 40 g
  • Kiaušinio 1 vnt.
  • Obuolių 800 g
  • Citrinos 0,5 vnt.
  • Razinų pagal skonį
  • Cinamono pagal skonį
  • Druskos pagal skonį
  • Vanilės pagal skonį

Gaminimas:

Giliame inde sumaišykite pieną, mieles ir 3 šaukštus cukraus. Mišinį atidėkite 10 minučių, o kiaušinius išplakite su vanile ir po truputį sumaišykite su miltais.

Minkykite tešlą rankomis, įpildami druskos ir minkšto sviesto. Į tešlą įpilkite mielių. Vėl minkykite tešlą. Ji bus minkšta, nelips prie jūsų rankų.

Tešlą sudėkite į dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Palikite pakilti 1–2 valandas. Tešla padidės bent 2 kartus.

Tuo tarpu paruoškite įdarą. Nulupkite ir supjaustykite obuolius. Troškinkite juos ant vidutinės ugnies keptuvėje, pabarstykite likusiu cukrumi, aplaistykite citrinos sultimis ir, jei norite, įpilkite razinų.

Kai skystis išgaruos, maždaug po 20 minučių įpilkite cinamono. Palikite obuolius atvėsti po dangčiu. Tuo tarpu išminkykite tešlą, padalinkite ją į mažus vienodus gabalėlius.

Iš jų suformuokite rutulius, apvyniokite juos plėvele ir palikite dar 15 minučių. Tada iš kiekvieno gabalėlio padarykite paplotėlius ir į vidurį įdėkite įdaro.

bandelės su obuoliais

Paruoštas bandeles sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Uždenkite gaminius rankšluosčiu, palikite 15 minučių.

Tuomet bandeles sutepkite plaktu kiaušiniu, pabarstykite cukrumi. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros 15–20 minučių. Patiekite ant stalo, kai šiek tiek atvės.

Mielinės bandelės su obuoliais yra ne tik idealus užkandis, bet ir sotūs pusryčiai. Jos yra sočios, vidutiniškai saldžios ir gana kompaktiškos.

Bandelės su saldžiais trupiniais. Paragavę norėsite jų dar ir dar

Bandelės su saldžiais trupiniais. Paragavę norėsite jų dar ir dar

Bandelės yra užkandis, kuris nepalieka abejingų. Jos skanios šiltos ir šaltos, su kava ar arbata. O naminių bandelių skonis niekada neprilygs pirktinėms.

Bandelės

Bandelės su saldžiais trupiniais

Jums reikės:

  • 420 g miltų
  • 1 kiaušinio
  • 200 ml pieno
  • 3 šaukštų cukraus
  • 50 g sviesto
  • 7 g mielių
  • 1 šaukštelio druskos
  • 3 šaukštų augalinio aliejaus

Saldiems trupiniams:

  • 30 g cukraus
  • 30 g miltų
  • 15 g sviesto

Gaminimas:

Pašildykite pieną, į jį suberkite mieles, 1 šaukštą cukraus ir išmaišykite.

Tada įpilkite 3 šaukštus išsijotų miltų, dar kartą sumaišykite ingredientus ir leiskite mišiniui pastovėti pusvalandį.

Bandelės

Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su kiaušiniu, druska ir cukrumi.

Supilkite sviesto-kiaušinių mišinį į tešlą ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės, porcijomis įberdami miltus ir įpildami augalinio aliejaus.

Bandelės

Pabarstykite miltus ant stalo, kad tešla neliptų ir minkykite tešlą, kol ji nustos lipti prie jūsų rankų.

Paimkite švarų, gilų indą, sutepkite jį aliejumi ir padėkite tešlą į vidų. Uždenkite plėvele ar virtuviniu rankšluosčiu ir padėkite į šiltą vietą 25–35 minutėms.

Bandelės

Tada vėl išminkykite tešlą ir palikite vėl pastovėti pusvalandį, uždengę plėvele.

Norėdami paruošti trupinius, miltus sumaišykite su cukrumi ir sviestu.

Bandelės

Tešlą padalinkite į lygias dalis, kiekvieną susukite į rutulį, tada uždenkite plėvele ir palikite 10–15 minučių.

Bandelės

Rutulius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, palikdami nedidelį atstumą tarp jų ir uždenkite plėvele. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

Kiaušinio plakiniu sutepkite bandeles ir pabarstykite trupiniais. Tada kepkite orkaitėje 25–35 minutes.

Bandelės

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---