Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Bandelės iš mielinės tešlos ir obuolių: paprasta ir labai skanu

Parduotuvėje galima rasti daugybę skanių pyragų ir bandelių, tačiau nė vienas jų nepranoks tų, kurias išsikepėte namuose. Tiesa, kartais sunku nuspręsti kokį pyrago ar bandelių receptą pasirinkti: kai kurie atrodo per sunkūs, kiti – skamba neskaniai arba reikalauja daugybės pastangų.

Šiame straipsnyje pateiksime jums paprastų, bet labai skanių bandelių su obuoliais receptą. Jas paruošite gana greitai ir be didelių išlaidų. 

Jums reikės:

  • 600 g miltų
  • 300 ml pieno
  • 150 g cukraus
  • 10 g sausų mielių
  • 50 g augalinio aliejaus
  • 4 kiaušinių
  • 150 g sviesto
  • Druskos

Įdarui:

  • 700 g obuolių
  • 50 g cukraus
  • 1 šaukštelio cinamono (nebūtina)

Gaminimas:

Pirmiausia paruoškite mielinę tešlą bandelėms. Pieną šiek tiek pašildykite ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje. Jis turėtų būti šiltas, bet ne karštas, nes kitaip mielės paprasčiausiai nesuveiks. Piene ištirpinkite mieles ir įpilkite šaukštelį cukraus. Kitame dubenyje per sietelį persijokite 100 g miltų. Sudėkite mieles ir kruopščiai sumaišykite ingredientus, masė turi tapti vientisa. Dubenį su tešla uždenkite rankšluosčiu ir padėkite į šiltą vietą, palikite maždaug valandai.

Tuo tarpu, kol tešla kyla, paruoškite saldžiąją tešlos dalį. Giliame dubenyje išplakite kiaušinius, likusį cukrų, įberkite žiupsnelį druskos. Visus ingredientus išmaišykite, kad gautųsi vientisa masė. Atskirai ištirpinkite sviestą ir supilkite į kiaušinių masę. Dar kartą gerai išmaišykite.

Iškilusią tešlą sudėkite į tą patį dubenį ir naudodami šaukštą arba mentelę minkykite tešlą, palaipsniui įberdami išsijotų miltų. Kai tešla taps pakankamai minkšta, toliau minkykite ją rankomis. Kai tešla nustos lipti prie pirštų, atidėkite ją į šalį ir uždenkite rankšluosčiu. Priklausomai nuo mielių kokybės, ji iškils po 30 minučių arba 1 valandos. Formuoti bandeles galite tik tada, kai tešla padvigubėja.

Kol laukiate, paruoškite bandelių įdarą. Gerai nuplaukite obuolius, jei norite, galite juos nulupti. Tuomet supjaustykite juos mažais kubeliais ir pabarstykite cukrumi. Jei norite aštresnio skonio, galite įdėti šiek tiek cinamono. O jei mėgstate eksperimentuoti, į bandelių įdarą galite įdėti ir kitokių ingredientų. Pavyzdžiui, kai kurie į obuolius mėgsta įdėti ir šiek tiek  smulkintų graikinių riešutų.

Iš paruoštos tešlos suformuokite lygius kamuoliukus. Kiekvieną jų turėsite iškočioti. Nepadarykite tešlos per plonos, ji turi būti bent 1 cm storio. Tuomet į centrą įdėkite 1-1,5 a.š. obuolių įdaro ir tuomet užrieskite kraštelius.

Sudėkite paruoštas bandeles ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi. Leiskite joms pastovėti 10 minučių, taip tešla vėl šiek tiek iškils. Bandelių kraštus galite papildomai patepti kiaušiniu, taip aplink susidarys auksinė plutelė. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros, sudėkite bandeles ir kepkite 15-20 min. 

Kaip matote, šis bandelių receptas tikrai yra gana paprastas. Daugelis net dabar namuose rastų visus ingredientus, reikalingus pagaminti šį desertą. Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...

Kaip taupyti degalus žiemą: specialistai pasidalijo penkiais veiksmingais patarimais

Degalų taupymas žiemą – daugelio vairuotojų aktuali užduotis. Dėl žemos temperatūros ir sudėtingų oro sąlygų padidėja kuro sąnaudos, tačiau ekspertai pateikia kelis paprastus patarimus,...
---