Taip paruošus tešlą, bandelės bus ne vien skanios, jos bus dieviškos: minkštos, purios, įdaras bus labai kvapnus ir sultingas. Dėl grietinės įdaro bandelės atrodo kaip maži, neįprasti pyragėliai.
Sudėtis
Tešlai:
0,5 l pieno;
1/4 puodelio kefyro;
1 kiaušinis;
1 šaukštelis vanilinio cukraus;
žiupsnelis druskos;
1,5 šaukšto cukraus;
4 g sausų mielių;
50 g sviesto;
300 g miltų;
cukraus pudra;
Įdarui:
1 puodelis grietinės;
2 šaukštai cukraus;
2 šaukšteliai vanilinio cukraus;
0,5 šaukšto krakmolo.
Puodelio tūris – 200 ml.
Gaminimas:
Gaminkite tešlą. Į dubenį supilkite sausas mieles ir šaukštelį cukraus, išmaišykite.
Tada supilkite šiltą pieną ir kefyrą, išmaišykite ir palikite 10 minučių.
Mažame puode išlydykite sviestą ir šiek tiek atvėsinkite.
Į kitą dubenį įmuškite kiaušinį ir suberkite likusį cukrų, vaniliį cukrų ir druską. Išplakite, supilkite pieno, kefyro ir mielių mišinį. Viską išplakite.
Išsijokite miltus į gilų dubenį, viduryje padarykite duobutę ir supilkite paruoštą skystą mišinį. Gerai viską sumaišykite ir supilkite ataušusį sviestą.
Iš gautos masės užminkykite tešlą. Iš pradžių ji bus lipni, o po to taps minkšta ir elastinga. Minkykite tešlą apie 10 minučių.
Ištepkite dubenį sviestu, sudėkite tešlą ir uždenkite plėvele. Palikite kilti 1,5 valandos. Iškilusią tešlą padalykite į kelias lygias dalis. Kiekvienas gabalėlį susukite į kamuoliuką.
Paimkite kepimo skardą, padenkite kepimo popieriumi ir išdėliokite paruoštus rutuliukus. Lengvai juos paspauskite pirštais ir padarykite duobutes.
Svarbu! Tarp kiekvienos tešlos gabalėlio turėtų likti bent 3-4 cm tarpas, nes tešla padidės maždaug per pusę.
Paruoštos pyragus uždenkite plėvele ir palikite 30 minučių.
Gaminkite įdarą. Supilkite grietinę į dubenį, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Viską išmaišykite. Tada pridėkite krakmolo ir vėl gerai išmaišykite.
Nedideliame dubenyje išplakite kiaušinio trynį ir patepkite bandelių kraštus. Į kiekvieną duobutę įdėkite grietinės mišinio.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros ir kepkite bandeles 23–25 minutes. Padėkite iškepusias bandeles ant lėkštės, palikite atvėsti ir pabarstykite cukraus pudra.
Skanaus!