Tešlos recepto dėka bandelės tampa purios, kvapnios, ilgai išlieka šviežios.
Tai gerai visiems pažįstamos minkštos ir sodrios, cukruotos bandelės. Be cukraus, dar galite pabarstyti cinamonu, riešutais ar sėklomis.
Ingredientai, kurių jums reikės gaminimui:
šviežios mielės, 21 g arba sausos – 7 g;
pienas, 200 ml;
kiaušiniai, 2 vnt.;
cukrus, 50 g;
žiupsnelis druskos;
miltai, apie 480 g;
sviestas arba augalinis aliejus, 60 g;
cukrus, 120 g + vanilė pagal skonį;
sviestas, 50 g.
Gaminimo procesas
Mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame piene. Palikite 20 minučių, kad susidarytų putos. Jei putų nėra, imkite kitas, šviežesnes mieles.
Įpilkite druskos ir augalinio aliejaus (ar lydyto sviesto).
Įdėkite trynį ir kiaušinį, maišykite šluotele arba mikseriu.
Palaipsniui suberkite miltus ir išminkykite tešlą.
Patarimas: miltų reikės mažiau arba daugiau, nes kiekvienam gaunasi skirtingai. Tik nepadauginkite jų, kai masė jau nebeteka, daugiau nedėkite, tik gerai išminkykite.
Uždenkite tešlą ir palikite šiltoje vietoje 1 val.
Tešlą padaliname į 14 dalių – gali gautis daugiau ar mažiau bandelių.
Gabaliukus susukame į rutuliukus ir uždengiame plėvele.
Ištirpinkite sviestą ir palikite atvėsti.
Pagal skonį imame cukraus, vanilinio cukraus ir sumaišome.
Kiekviena bandelė iškočiojama plonu sluoksniu, sutepama sviestu ir pabarstoma cukrumi su vanile.
Susukame vamzdelį, suspaudžiame kraštus, perlenkiame per pusę ir aštriu peiliu padarome įpjovą, atidarome ir gaunasi bandelė.
Padėkite bandeles ant kepimo skardos, išklotos pergamentu.
Sutepkite tryniu.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių.
Atvėsinkite ant grotelių – kepimo metu cukrus gali ištekėti ir apdegti, todėl bandeles geriau išimti iš formos.
Kol dar karštos, pabarstykite cukrumi.
Skanaus!