Lygiai taip pat jas gamino mano mama.
Sudedamosios dalys:
Tešlai:
- Cukrus – 80 g.
- Šiltas pienas – 300 ml.
- Sausos mielės – 2 šaukšteliai.
- Miltai – 600 g.
- Ištirpintas sviestas – 80 g.
- Kiaušinis – 1 vnt.
- Druska – 1/3 šaukštelio.
Įdarui:
- Sviestas
- Cukrus
- Maltas cinamonas + cukrus
- Kiaušinio trynys aptepimui
- Cukraus pudra
Paruošimas:
Į šiltą pieną suberkite cukrų ir sausas mieles. Sumaišykite ir palikite 10 minučių pastovėti.
Tada įberkite druskos, įmuškite kiaušinį ir supilkite ištirpintą sviestą.
Dalimis suberkite miltus ir išminkykite minkštą tešlą.
Uždenkite dubenį su tešla rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 1 valandai.
Išverskite tešlą ant miltais pabarstyto darbo paviršiaus ir dar kartą išminkykite.
Tada padalinkite tešlą į 12 rutuliukų ir kiekvieną jų iškočiokite į skritulio formą.
Aptepkite sviestu ir pabarstykite cinamono ir cukraus mišiniu.
Padarykite pjūvius visame paviršiuje, neperpjaudami iki kraštų, suvyniokite į ritinėlį.
O po to suvyniokite suformuodami sraigę.
Sudėkite bandeles ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 15 minučių pastovėti.
Aptepkite viršų kiaušinio tryniu ir kepkite 180°C temperatūroje 25 minutes.
Gero apetito!