Kvapnius ir labai skanius naminius ragelius pagal šį „Youtube” kanalo receptą lengva paruošti namuose, todėl ant stalo jų visada galėsite turėti šviežių.
Jums reikės:
- 10 g sausų mielių
- 1 valgomojo šaukšto cukraus
- 1 puodelio (100 ml) šilto pieno
- 1 puodelio (100 ml) šilto vandens
- 1 puodelio (100 ml) aliejaus
- 3 šaukštų balto jogurto
- 1 kiaušinio
- 1/2 pakelio paprastų miltų (500 g)
- 1 valgomojo šaukšto druskos
Gaminimo eiga:
Į didelį dubenį suberkite mieles, įberkite šaukštą cukraus, supilkite šiltą pieną ir vandenį, ir gerai išmaišykite plaktuvu.
Leiskite mielėms kelias minutes suaktyvėti, tada supilkite aliejų, sudėkite baltą jogurtą, kiaušinį ir dar kartą gerai išmaišykite.
Suberkite miltus ir druską, ir išminkykite vientisą tešlą – tai užtruks apie 5 minutes.
Palikite pakilti maždaug 90 minučių.
Stalviršį patepkite aliejumi.
Ant jo sudėkite pakilusią tešlą ir suformuokite 10 vienodų rutuliukų.
Tada kiekvieną rutuliuką iškočiokite į ovalo formą ir susukite į ritinėlį.
Sudėkite ritinėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir palikite pakilti maždaug 30 minučių po medvilniniu audiniu.
Tada apipurkškite juos šaltu vandeniu ir kepkite 220°C temperatūroje apie 20 min.
Iškeptus ragelius aptepkite sviestu ir patiekite.
Mėgaukitės!
Instrukcijos vaizdo įraše: