Šiuos naminius ir skanius pyragėlius iškepsite vos per 20 minučių pagal šį paprastą ir greitai paruošiamą receptą, kurį tikrai pamėgsite.
Šios bandelės yra nepaprastai skanios, ir kai tik užsinorėsite kažko gardaus, galėsite jas lengvai paruošti.
Išbandykite ir praneškite mums, kaip jums patiko šios naminės bandelės!
Jums reikės:
- 10 g sausų mielių
- 1 valgomojo šaukšto cukraus
- 1 stiklinės (100 ml) šilto pieno
- 1 stiklinės (100 ml) šilto vandens
- 1 stiklinės (100 ml) aliejaus
- 3 šaukštų natūralaus jogurto
- 1 kiaušinio
- 500 g paprastų miltų (pagal poreikį įberkite papildomai miltų + miltų stalui pabarstyti, kai kočiosite tešlą)
- 1 valgomojo šaukšto druskos
Gaminimo eiga:
Mieles sudėkite į didelį dubenį, įberkite šaukštą cukraus, supilkite šiltą pieną bei vandenį.
Gerai išmaišykite elektriniu plaktuvu.
Leiskite mielėms keletą minučių pabūti, kad jos suaktyvėtų.
Tada supilkite aliejų, sudėkite natūralų jogurtą, kiaušinį ir vėl gerai išmaišykite.
Suberkite miltus ir druską, ir užminkykite vientisą tešlą. Visa tai užtruks apie 5 minutes.
Palikite pakilti maždaug 90 minučių.
Ištepkite stalviršį aliejumi.
Ant jo padėkite pakilusią tešlą ir suformuokite iš jos 10-12 vienodų rutuliukų.
Tada kiekvieną rutuliuką iškočiokite į ovalų blynelį.
Ant miltais pabarstytos lentos susukite juos į ritinius.
Ritinėliai gali būti šiek tiek išlenkti, kad gautųsi graži riestainio forma.
Susuktus pusgaminius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
Palikite pakilti apie 30 minučių po medvilniniu rankšluosčiu.
Tada juos apšlakstykite šaltu vandeniu.
Kepkite 220°C temperatūroje apie 20 minučių.
Iškeptas bandeles aptepkite sviestu ir patiekite ant stalo.
Mėgaukitės maloniu skoniu!