Puikus saldžių naminių pyragėlių, kurie yra labai skanūs, o jų kvapas pasklis po visą virtuvę, receptas iš „YouTube“ kanalo.
Jums reikės:
- 300 ml šilto pieno
- 15 g šviežių mielių
- 100 g cukraus
- 1 kiaušinio
- 100 ml saulėgrąžų aliejaus
- 800 g miltų
- 1 arbatinio šaukštelio druskos
Aptepimui:
- 50 g sviesto
- 1 kiaušinio trynio
- pieno
Gaminimo eiga:
- Į didelį dubenį supilkite pieną, suberkite mieles, cukrų, kiaušinį ir aliejų.
- Masę gerai išmaišykite, supilkite miltus, suberkite druską ir išmaišykite.
- Mišinį minkykite rankomis, kol gausis vientisa tešla.
- Tešlą lengvai apšlakstykite vandeniu, uždenkite maistine plėvele ir palikite 3 valandas pakilti.
- Tešlą sudėkite ant stalviršio ir iškočiokite į didelį kvadratą.
- Sulenkite jį į tris dalis, tada per pusę iš šonų į vidurį, tada vėl per pusę, kad gautųsi stačiakampis.
- Uždenkite tešlą dubeniu ir palikite ją dar 15 minučių, kad pakiltų.
- Dar kartą iškočiokite apskritimo formos tešlą, patepkite ją ištirpintu sviestu ir padalykite į trikampius.
- Kiekvieną trikampį iš galo susukite į vidurį, kad gautųsi ritinėlis.
- Susuktus pyragėlius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, uždenkite rankšluosčiu ir palikite dar 15 minučių, kad pakiltų.
- Įdėkite kepimo skardą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 200°C temperatūroje apie 35 minutes.
- Kai pyragėliai bus auksinės spalvos, galėsite patiekti!
Skanaus!
Vaizdo įrašo medžiaga: