Pagal šį nuostabų receptą iš „YouTube“ kanalo galite pasigaminti nuostabias bandeles, kurioms reikia tik kelių pagrindinių ingredientų ir nereikia jokio sviesto!
Jums reikės:
- 150 ml pieno
- 50 g cukraus
- 8 g sausų mielių
- 40 ml aliejaus
- 1 kiaušinio
- 360 g miltų
- 1 šaukštelio druskos
Pudingo kremui:
- 40 g cukraus
- 20 g kukurūzų krakmolo
- 1 kiaušinio trynio
- 250 ml pieno
- Citrinos žievelės
- Šokolado gabaliukų
Aptepimui ir apibarstymui:
- Kiaušinio trynio
- Pieno
- Rudojo cukraus
- Cukraus pudros
Gaminimo eiga:
Į didelį dubenį įpilkite pieno, cukraus, sausų mielių. Viską sumaišykite, uždenkite maistine plėvele ir palikite 10 minučių pastovėti.
Tada supilkite aliejų, kiaušinį ir išmaišykite.
Į mišinį suberkite miltus ir druską, išmaišykite ir minkykite rankomis, kol gausite vientisą tešlą.
Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite ją vienai valandai, kad pakiltų.
Į nedidelį puodą suberkite cukrų ir kukurūzų krakmolą, ir išmaišykite. Tuomet sudėkite kiaušinio trynį, pieną ir vėl viską gerai išmaišykite.
Į mišinį suberkite citrinos žievelę ir maišydami virkite ant viryklės, kol mišinys sutirštės.
Gautą kremą supilkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite atvėsti.
Iškilusią tešlą išimkite iš dubens ir ant miltais pabarstyto stalviršio iškočiokite didelį kvadratą.
Ant iškočiotos tešlos užtepkite du trečdalius kremo, pabarstykite šokolado gabaliukais ir susukite į cilindrą.
Tešlą horizontaliai supjaustykite stačiakampiais, persukite, sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir palikite 20 minučių pastovėti.
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite kiaušinio trynį su pienu ir aptepkite kiekvieną gabalėlį.
Apibarstykite ruduoju cukrumi ir kepkite 180°C temperatūroje apie 25 minutes.
Iškepusias bandeles apibarstykite cukraus pudra ir patiekite.
Mėgaukitės!
Vaizdo įrašo medžiaga: