Mielinės bandelės– vaikystę primenantis desertas, kurį kepdavo daugelio močiutės. Grįšite atgal į vaikystę vos užuodus nepakartojamą bandelių aromatą.
Šis receptas atrodo sudėtingas, tačiau jį paruošti iš pirmo karto pavyks net pradedantiesiems.
Jums reikės:
250 g miltų
100 ml pieno
3 kiaušiniai
20 g šviežių mielių
50 g sviesto
50 g cukraus
0,5 šaukštelio druskos
3 šaukštai pasirinktos uogienės
1–2 šaukšteliai cukraus pudros
pusės citrinos žievelė
Gaminimas:
Pieną pašildykite ir supilkite į nedidelį dubenį, suberkite mieles ir šaukštą cukraus. Išmaišykite ir palikite pusvalandžiui, kad mielės pradėtų veikti.
Miltus suberkite į gilų dubenį, įberkite druskos. Atskirame inde maišykite kiaušinių trynius su likusiu cukrumi, kol masė taps baltesnė. Nuplaukite citriną, sutarkuokite pusės citrinos žievelę.
Kai mielės bus paruoštos, supilkite jas į miltų vidurį, supilkite išplaktus trynius ir suberkite pusės citrinos žieveles. Išmaišykite ir supilkite išlydytą sviestą.
Minkykite tešlą. Atkreipkite dėmesį, kad šią tešlą reikia gerai minkyti 10 minučių. Sutepkite dubenį augaliniu aliejumi, įdėkite į jį tešlą, uždenkite maistine plėvele ir valandą palikite pastovėti šiltoje vietoje.
Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi. Gautą tešlą padalinkite į 12 maždaug 42-50 gramų dalių. Tešla yra lipni, todėl geriau dirbti su ja ant riebalais ištepto stalo, sutepti rankas aliejumi.
Iš tešlos formuokite rutuliukus, tada suplokite, įdėkite įdaro ir vėl suformavę rutulį padėkite į kepo indą. Galite naudoti bet kokį indą, nebijokite, kad mielinės bandelės liesis viena su kita.
Uždenkite jas maistine plėvele ir palikite dar valandai.
Sutepkite bandeles su išplaktais baltymais ir dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 20-25 minutes. Apibarstykite paruoštas bandeles cukraus pudra.
Štai, mielinės bandelės jau paruoštos. Patiekite jas šiltas ar atvėsusias!