Norite paragauti skanaus ir greitai paruošiamo kepinio, kuris visada puikiai pavyksta? Išbandykite šiuos fantastiškus raguolius, kuriuos galite užpildyti kuo tik norite. Rezultatas tikrai bus nuostabus!
Šį skanų receptą jums radome „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
Tešlai:
- 250 ml drungno pieno
- 3 arbatinių šaukštelių cukraus
- 1 kubelio šviežių mielių
- 500 g paprastų miltų
- 100 ml aliejaus
- 1 šaukštelio druskos
- 1 kiaušinio trynio
Aptepimui:
- 1 kiaušinio trynio
- Pieno
- Cukraus pudros apibarstymui
Įdarui:
- Džemo
- Varškės
- „Nutella“ kremo
- Riešutų
- Aguonų
Gaminimo eiga:
Į drungną pieną suberkite šviežias mieles, suberkite cukrų ir viską išmaišykite.
Į dubenį suberkite dalį miltų ir padarykite iš jų duobutę.
Sudėkite masę su mielėmis, aliejų ir likusius miltus, druską ir kiaušinio trynį.
Viską gerai išmaišykite.
Palaipsniui suberkite likusius miltus ir išminkykite tešlą rankomis.
Iš tešlos suformuokite cilindrą ir padalykite jį į tris lygias dalis.
Iš kiekvieno gabalėlio suformuokite rutuliuką.
Kiekvieną rutuliuką iškočiokite į apskritimą.
Padalykite apskritimą į aštuonias dalis.
Dviem šaukštais į platesnės tešlos dalies vidurį įdėkite pasirinktą įdarą.
Užlenkite platesnės dalies galus. Taip įdaras neištekės ir bus lengviau suformuoti ritinio formą.
Užlenkite šiek tiek tešlos ant įdaro ir toliau vyniokite. Susukę ritinį, švelniai ištempkite siaurąją tešlos dalį.
Procedūrą pakartokite su likusiais tešlos rutuliukais.
Raguolius dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
Sudėkite juos taip, kad jie nesiliestų vienas su kitu.
Uždenkite raguolius rankšluosčiu ir palikite pastovėti apie 45 minutes.
Šakute išplakite kiaušinio trynį, įpilkite šiek tiek pieno ir užtepkite ant kiekvieno raguolio.
Pašaukite juos į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 20 minučių.
Iškeptus raguolius uždenkite rankšluosčiu ir palikite atvėsti.
Uždengti jie išliks minkšti.
Pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: