Jums reikės:
- Maždaug 7 puodelių miltų (6 puodeliai reikalingi tešlai, o pusė ar vienas puodelis tešlos minkymui)
- 150 g margarino
- 2 šaukštų augalinio aliejaus
- 2 puodelių pieno
- 150 g cukraus
- 2 kiaušinių
- 1 a.š. druskos
- 50 g šviežių mielių
- Džiovintų vaisių
- Obuolių uogienės
- Vanilinio cukraus arba cinamono (neprivaloma)
Paruošimas:
Mieles ištirpinkite šiltame piene, o miltus persijokite du kartus. Tuomet mieles sumaišykite su keturiais puodeliai išsijotų miltų, viską išmaišykite iki vientisos masės. Palikite tešlą šiltoje vietoje.
Kiaušinius išplakite su cukrumi (galite įdėti ir vanilinio cukraus) ir druska iki putų, tuomet sudėkite ištirpintą margariną ir augalinį aliejų, vėl viską išplakite. Kai matysite, kad tešla padvigubėjo, sudėkite į ją šiuos plaktus ingredientus, gerai išmaišykite ir įberkite dar du puodelius miltų. Viską gerai išminkykite.
Iš indo tešlą perkelkite ant miltais pabarstyto stalo ir toliau minkykite, kol išgirsite sproginėjančius burbuliukus. Iki to teks minkyti apie 15 minučių.
Ir tai dar ne viskas! Išminkius, reikės mušti tešlą dar 10 minučių. Tiesiogine to žodžio prasme ją mušti reikės kumščiais arba iškelti ir trenkti ant stalo. Iš viso visas minkymo ir mušimo procesas turėtų užtrukti apie pusvalandį.
Žinoma, tai atrodo gana ilgas laiko tarpas, bet jei pabandysite laikytis visų instrukcijų, net nustebsite, kokia nuostabi gausis tešla.
Išminkytą ir išmuštą tešlą padėkite į šiltą vietą ir leiskite pakilti. Tuomet dar kartą ją permuškite (šį kartą jau trumpiau) ir leiskite iškilti trečią kartą. Na, o tuomet jau galite formuoti bandeles.
Kol kyla tešla, galite paruošti bandelių įdarą. Džiovintus vaisius gerai nuplaukite, užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite dangčiu ir leiskite 15 minučių pastovėti, o tuomet viską nukoškite.
Džiovintus vaisius ir tirštą obuolių uogienę sumalkite mėsmalėje – jų santykį galite pasirinkti pagal savo skonį. Jei mėgstate saldžiau – tuomet įdėkite daugiau uogienės. Jei uogienė vandeninga, pirmiausia nupilkite sirupą.
Iš iškilusios tešlos formuokite dešrą ir supjaustykite ją nedideliais gabalėliais. Kiekvieną iš jų iškočiokite iki blyno formos. Tuomet padarykite du lygiagrečius pjūvius šalia kraštų. Į vidurį įdėkite po šaukštą įdaro.
Tuomet tešlos kraštelius užlenkite skersai. Paruoštas bandeles sudėkite ant riebalais išteptos skardos, aptepkite kiaušiniu ir palikite pakilti.
Galiausiai kepkite iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje iki bandelės įgaus auksinę rudą spalvą. Tai neturėtų užtrukti daugiau kaip 15 minučių.
Iškeptas bandeles sudėkite ant medinio paviršiaus, apšlakstykite vandeniu ir uždenkite rankšluosčiu. Taip bandelės turėtų pastovėti apie pusvalandį, o tuomet grožėkitės nuostabiomis ir minkštomis bandelėmis.
Skanaus!