Purios ir labai skanios!
Sudedamosios dalys:
Tešlai:
- Kiaušiniai – 3 vienetai
- Cukrus (tešlai) – 60 g + 50 g (tešlai pabarstyti)
- Šiltas pienas – 120 ml
- Sviestas arba margarinas – 110 g
- Vanilinis cukrus – 1 pakelis
- Sausos mielės – 10 g
- Druska – 1 žiupsnelis
- Miltai – 450 g
Užpilui:
- Grietinė – 160 g
- Cukrus – 60 g
Paruošimo eiga:
- Į šiltą pieną įmuškite 2 kiaušinius ir 1 baltymą su 60 g cukraus.
- Sudėkite ištirpintą ir atvėsintą sviestą arba margariną, žiupsnelį druskos, vanilinį cukrų ir mieles.
- Suberkite 400 g persijotų miltų ir išmaišykite.
- Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje maždaug valandai.
- Minkykite tešlą apie 5 minutes, po to pabarstykite darbo paviršių miltais ir iškočiokite į lakštą.
- Aptepkite lakštą 20-30 g ištirpinto sviesto. Visą paviršių pabarstykite 50 g cukraus.
- Suvyniokite tešlą į ritinėlį ir supjaustykite jį į 8-10 dalių.
- Sudėkite gabalėlius į riebalais išteptą formą ir palikite 30-40 minučių.
- Aptepkite viršutinę dalį likusiu kiaušinio tryniu ir kepkite 180°C temperatūroje, kol iškeps, patikrinkite mediniu pagaliuku.
- Užpilą paruoškite sumaišę cukrų ir grietinę, supilkite ant paruoštų bandelių ir 15 minučių pašaukite į orkaitę.
Gero apetito!