Tai puikūs pikantiški Velykiniai pyragaičiai, kurie bus skanūs visą mėnesį ar net ilgiau.
Kepiniai išlieka trapūs, švelnūs ir tikrai labai skanūs.
Išbandykite šį greitą ir paprastą receptą.
Jums tikrai patiks ši tešla su jogurtu.
Jums reikės:
- 500 g paprastų miltų
- 125 g sviesto
- 100 ml aliejaus
- 1 vnt. kiaušinio
- 1 vnt. kiaušinio baltymo
- 100 ml natūralaus jogurto
- 1 pak. (15 g) kepimo miltelių
- 2 šaukštelių druskos
- 1 valgomojo šaukšto cukraus
- 4 šaukštų citrinos sulčių
Aptepimui:
- 1 vnt. kiaušinio trynio
Apibarstymui:
- sėklų pagal skonį
Gaminimo eiga:
Pirmiausia viename dubenyje šaukštu sumaišykite visus birius ingredientus.
Tada sudėkite ištirpintą sviestą.
Taip pat įmaišykite aliejų, kiaušinį, kiaušinio baltymą, jogurtą ir šlakelį citrinos sulčių.
Užminkykite minkštą ir glotnią tešlą.
Tešla turi būti riebi, pusiau minkšta.
Iškart padalinkite tešlą į vienodus gabalėlius ir suformuokite apskritimus.
Kiekvieną gabaliuką iškočiokite į ilgą ploną maždaug 6 mm storio juostą.
Ir padalinkite į 4 lygias maždaug 7-8 cm ilgio juosteles.
Tada tiesiog užlenkite du kiekvienos mažytės juostelės galus vieną ant kito.
Arba iš tešlos galite gaminti suktinukus, riestainius ar bet kokią kitą jums patinkančią formą.
Sudėkite pyragėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos, patepkite kiaušinio tryniu ir pabarstykite norimomis sėklomis.
Aš naudojau sezamo sėklas, mums labiausiai patinka pyragėliai su jomis.
Kepimo skardą įdėkite į orkaitę, kurią jau įkaitinote iki 180°C temperatūros ir kepkite maždaug 15-20 min. Kepimą stebėkite, nes viskas priklauso nuo orkaitės.
Geriausia šiuos pyragėlius kepti prieš kelias dienas, kai jie pastovės – bus daug skanesni ir minkštesni.
Juos galite laikyti net mėnesį ar net du.
Jie taip pat tinka per šventes ar iškilmes, kai dažniausiai kepami iš anksto.
Pyragėlius galite laikyti popierinėje dėžutėje arba plastikiniame inde.
Linkime gero skonio!