Nustebinkite savo artimuosius paruošdami jiems šias nuostabiai minkštas ir purias bandeles. Šias bandeles galite kepti su pačiais įvairiausiais įdarais!
Jums reikės:
- 500 ml pieno
- 10 g sausų mielių
- 100 g cukraus
- 1 arb. š. druskos
- 2 kiaušinių
- 80 ml augalinio aliejaus
- 50 g sviesto
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 1 valg. š. 9% acto
- 800 g kvietinių miltų
Bandelių viršui:
- 1 kiaušinio trynio
- 1 valg. š. pieno
- sezamo sėklų
Kaip gaminti?
Supilkite pieną į gilų dubenį.
Suberkite mieles ir įmuškite kiaušinius.
Supilkite aliejų.
Suberkite druską ir kepimo miltelius.
Suberkite cukrų ir išmaišykite.
Suberkite miltus ir išmaišykite.
Tešlą minkykite rankomis.
Į tešlą įpilkite lydyto sviesto ir acto. Kruopščiai išminkykite.
Uždenkite dubenį folija ir palikite valandą pastovėti.
Iš įrūgusios tešlos išspauskite orą.
Padėkite tešlą ant kieto paviršiaus.
Padalinkite tešlą į 16 lygių dalių.
Formuokite bandeles.
Paruoštas bandeles išdėliokite ant kepimo skardos.
Uždenkite folija.
Palikite pastovėti 20 minučių.
Nedideliame dubenyje sumaišykite kiaušinio trynį su pienu.
Šiuo mišiniu aptepkite bandeles.
Bandelių viršų pabarstykite sezamo sėklomis.
Kepkite 30 minučių 170°C temperatūroje.
Bandeles uždenkite rankšluosčiu.
Palikite atvėsti ir galite patiekti.
Skanaus!
Pamokėlė vaizdo įraše: