Ar ilgai kildinate mielinę tešlą, o paskui ilgai laukiate, kol ji pakils, bet ji vis tiek nėra puri?
Kitą kartą įdėkite vieną puodelį šio ingrediento ir kepinys bus minkštas ir purus tarsi pūkelis.
Išbandykite netradicinį tobulos mielinės tešlos receptą.
Jums reikės:
- 450 g kvietinių paprastų miltų
- 1 kiaušinio
- 60 ml augalinio aliejaus
- 1 puodelio kokakolos gėrimo
- 2 šaukštelių sausų mielių
- 2 arbatinių šaukštelių cukraus
- 1/2 šaukštelio druskos
Tešlai aptepti:
- 1 kiaušinio
Gaminimo eiga:
Persijokite miltus per sietelį į dubenį.
Taip pat per sietelį suberkite cukrų.
Suberkite druską ir mieles.
Viską išmaišykite.
Į sausus ingredientus supilkite kolą.
Įmaišykite aliejų ir kiaušinį.
Viską išmaišykite.
Išminkykite vientisą, glotnią tešlą.
Užminkytą tešlą uždenkite rankšluosčiu.
Palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų, maždaug valandą.
Pakilusią tešlą dar kelias minutes minkykite.
Tada iš jos suformuokite bandeles ar kitus patinkančius kepinius.
Įdarus galite rinktis pagal skonį.
Tada sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Palikite pailsėti dar 30 minučių.
Pasibaigus laikui, aptepkite viršų plaktu kiaušiniu.
Įdėkite kepimo skardą į įkaitintą orkaitę.
Kepkite 180°C temperatūroje apie 40 minučių.
Linkime gero skonio!