Nuostabus mano močiutės purios minkštos tešlos receptas.
Mano vaikai mėgsta tokios purios tešlos pyragėlius pusryčiams arba kaip užkandį.
Paslaptis – į tešlą įpilti šiek tiek acto!
Garsusis minkštų naminių pyragaičių receptas iš „Youtube“ kanalo.
Jums reikės:
- 600 g + 2 valgomųjų šaukštų paprastų miltų
- 400 ml pieno
- 8 g džiovintų mielių
- 80 g cukraus
- 1 šaukštelio druskos
- 2 šaukštelių acto
- 2 šaukštų augalinio aliejaus
- 30 g + 30 g sviesto
Aptepimui:
- 1 kiaušinio trynio
- 1 valgomojo šaukšto pieno
Pabarstymui:
- Aguonų pagal skonį
Gaminimo eiga:
Miltus persijokite į gilų dubenį.
Į kitą dubenį supilkite šiltą pieną.
Į dubenį su pienu supilkite cukrų ir druską.
Įmuškite kiaušinį ir išmaišykite plakikliu.
Suberkite mieles ir gerai išmaišykite.
Miltų viduryje padarykite duobutę ir supilkite gautą raugą.
Išmaišykite mentele.
Įberkite du šaukštus miltų, išmaišykite ir perkelkite tešlą ant stalo.
Ant tešlos viršaus sudėkite minkštą sviestą ir rankomis išminkykite.
Tada ant tešlos užpilkite acto ir vėl gerai išminkykite.
Dubenį patepkite aliejumi.
Įdėkite tešlą į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir rankšluosčiu bei palikite 30 minučių pakilti.
Iš pakilusios tešlos išspauskite orą ir rankomis iškočiokite ją ant stalo į didelį apskritimą.
Tešlą patepkite minkštu sviestu ir sulenkite į tris dalis (žr. vaizdo įrašą).
Tada tešlą supjaustykite į šešias lygias dalis.
Suvyniokite atpjautą tešlos dalį ir sujunkite galus (žr. vaizdo įrašą).
Padėkite tešlą ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Uždenkite maistine plėvele ir palikite 10 minučių pailsėti.
Pasibaigus laikui, aptepkite viršų kiaušinio trynio ir pieno mišiniu.
Pabarstykite aguonomis ir pašaukite kepimo skardą į įkaitintą orkaitę.
Kepkite 30 minučių 180°C temperatūroje.
Iškepusį pyragą palikite atvėsti ir patiekite ant stalo.
Linkime gero skonio!
Instrukcijos vaizdo įraše: