Tinkama mielinė tešla nėra lengva užduotis. Pirmiausia, jūs neturite prarasti ingredientų proporcijų. Antra, palaukite, kol ruošinys padidės. O kas, jei nenorite rizikuoti? Radome jums tikrai universalų receptą. Greitai atidarykite maisto gaminimo knygas: šiandien išmoksite gaminti mielinę tešlą brandintą šaldytuve.
Mūsų tešlai nereikia laukti, kol tešla pradės putoti. Jums tiesiog reikia sumaišyti visus ingredientus kartu ir išminkyti minkštą tešlą. Tada įdėkite ją į įprastą maišą ir padėkite į šaldytuvą. Kas būtų pamanęs, kad net šaltoje vietoje universali mielių tešla gali tiek išaugti! Toliau su šia tešla galite kepti bet kokius norimus kepinius.
Jums reikės:
- Pieno 350 ml
- Kiaušinių 2 vnt
- Cukraus 2 šaukštai
- Druskos 1 žiupsnelis
- Mielės 50 g
- Margarino 100 g
- Kvietinių miltų 700–750 g
Gaminimas:
Šiltame piene ištirpinkite šviežias mieles. Ištirpinkite margariną ir supilkite į pieną. Taip pat įpilkite cukraus, druskos ir kiaušinių.
Sumaišykite visus ingredientus iki vientisos masės. Suberkite miltus porcijomis, nuolat maišydami tešlą.
Minkykite tešlą. Tada sudėkite į plastikinį maišelį ir padėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms.