Šią tešlą pagal „YouTube“ kanalo receptą būtina išbandyti, nes ji neįtikėtinai minkšta, puri ir skani.
Iš jos galima gaminti štrudelius, pyragus, bandeles, pyragėlius, vyniotinius – beveik viską, ką tik galite sugalvoti.
Jums reikės:
- Šilto vandens (2 puodelių – 500 ml)
- Šviežių arba sausų mielių (pusantro valgomojo šaukšto)
- Cukraus pudros (1/4 puodelio – 50 gramų)
- Baltojo acto (1 valgomo šaukšto)
- Augalinio aliejaus (1/2 puodelio 110 ml)
- Paprastų miltų (6 puodelių ir 1/4 – 810 gramų)
- Kepimo miltelių (1 arbatinio šaukštelis)
- Druskos (ketvirtadalio valgomo šaukšto)
Gaminimo eiga:
Dubenėlyje sumaišykite šiltą vandenį su trupintomis mielėmis (arba greito paruošimo mielėmis) ir cukrumi.
Gerai išmaišykite, supilkite actą, aliejų, didžiąją dalį miltų (ne visus), kepimo miltelius ir druską.
Išmaišykite.
Suberkite likusius miltus, patepkite rankas aliejumi ir užminkykite vientisą, tolygią tešlą.
Sudėkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele.
Palikite 1 valandą šiltoje vietoje.
Tešla turi nuostabiai pakilti štai taip.
Dabar tiesiog kepkite, ką tik norite, pavyzdžiui, bandeles, štrudelį, vyniotinius, pyragą ar net gardžias spurgas. Viskas priklauso tik nuo jūsų!!
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: