Geriausias mielinės tešlos receptas, kuris yra visiškai paprastas, ir iš pagal jį padarytos tešlos pagaminsite viską, ką tik sugalvosite!
Iš šios tešlos pagaminti kepiniai skanūs tiek sūrūs, tiek saldūs – iš jos galima iškepti bet ką: ir bandeles, ir pyragus, net ir picas.
Šį receptą gavau iš draugės konditerės ir labai dažnai pagal jį gaminu.
Pabandykite pasigaminti, pavyzdžiui, langošus, jie tikrai yra labai skanūs!
Jums reikės:
- 1 kg pusiau rupių miltų
- 2 kiaušinių
- 2 kubelių šviežių mielių
- 1 pakelio kepimo miltelių
- 2 valgomųjų šaukštų cukraus (iš viso 4 valgomųjų šaukštų vienam pyragui)
- 2 arbatinių šaukštelių druskos
- 1/2 litro pieno
- 200 ml aliejaus
Gaminimo eiga:
Šios tešlos nereikia minkyti taip ilgai kaip įprastos tešlos tol, kol ji nelimpa prie rankų. Šią tešlą tiesiog išminkykite ir leiskite jai pakilti.
Aš ją dažniausiai naudoju mieliniams pyragams ruošti, todėl visada įberiu papildomai cukraus. Bet iš šios tešlos taip pat galima iškepti nuostabią picą.
Iš 1 kg miltų galite iškepti keturias picas.
Kai man reikia paruošti mažiau, gaminu tik iš pusės kg miltų.
Kai kepu pyragus, iš 1 kg miltų iškepu 4 aguoninius arba graikinių riešutų pyragus.
Iš šios tešlos taip pat gaminu varškės pyragus.
Tešla yra labai gera, rekomenduoju ją išbandyti, man ji labai tiko tiek gaminant kažką saldžiai, tiek sūriai.
Po sumaišymo rekomenduoju leisti jai pakilti šiltoje vietoje, geriausia šiltoje virtuvėje po rankšluosčiu.
Jei norite, kad tešla pakiltų labai greitai, įkaitinkite orkaitę iki 40 laipsnių temperatūros ir tešla pakils per 20-30 minučių! Tada galėsite ją iš karto naudoti.
Taip atrodė vakar mano pagaminta langošų tešla, iš kurios pagaminti langošai patiko visai šeimai.
Su šia tešla galite išbandyti mėgstamus saldžius ir pikantiškus patiekalus, pavyzdžiui, gardų slyvų pyragą su pabarstukais.
Linkime gero skonio!