Kartą būnant svečiuose, pamačiau, kad kaimynė atnešė uogienę. Atrodo, nieko keisto, tik jos spalva buvo žalia. Ilgai galvojau, iš ko galima virti uogienę, kad ji būtų tokios sodrios spalvos. Galvojau, galvojau, o tada nusprendžiau eiti ir paklausti. Taip sužinojau, kad yra tokia citrinų- mėtų uogienė. O kaimynė netgi pasidalino receptu!
Iš pradžių galvojau paruošti vieną stiklainį, o dabar ją gaminu jau trečius metus. Ir šiandien dalijuosi šiuo receptu su jumis!
MĖTŲ UOGIENĖ
Jums reikės:
- 1 litras vandens
- 200 g mėtų
- 1 citrina
- 2 stiklinės cukraus
- Želatinos ar agaro
- žali maisto dažai
Gaminimas:
Pirmiausia turite paruošti mėtų lapus. Nuplaukite ir nusausinkite šakeles, tada susmulkinkite kartu su stiebais.
Nuplaukite citriną ir supjaustykite riekelėmis arba kubeliais. Į puodą su verdančiu vandeniu sudėkite mėtas ir citrinas.
Retkarčiais pamaišykite, virkite mėtas ir citriną apie 20 minučių. Tada mėtų sultinį nukoškite per smulkų sietelį arba kiaurasamtį. Sultinį rekomenduojama perpilti du kartus, kad jis taptų visiškai skaidrus.
Į puodą supilkite nuovirą ir cukrų. Virkite dar 20-30 minučių. Kuo ilgiau virsite, tuo tirštesnė bus mėtų uogienė.
Tada pridėkite želatinos ar agaro. Įpilkite į puodą jo pačioje virimo pabaigoje, gerai išmaišykite ir virkite uogienę dar 2 minutes.
Pačios uogienės spalva nėra labai graži, todėl galite pridėti dažų. Tada uogienė bus ryškios smaragdo spalvos. Dabar belieka uogienę supilti į sterilizuotus indelius ir sudėti į sandėliuką žiemai.