Antradienis, 22 spalio, 2024

Naujausi

Kepenėlių užkandis: puikus pasirinkimas šventiniam stalui

Ar jau galvojate, ką ruošite šventiniam stalui? Kepenėlių užkandis – puikus pasirinkimas! Pabandykite pasigaminti ir nustebinkite artimuosius.

Ingredientai:

  • kepenėlės – 500 g
  • širdelės – 200 g
  • lašiniai – 200 g
  • kiaušiniai – 1-2 vnt.
  • manų kruopos – 100 g
  • česnakai – 4-5 skiltelės
  • druska, pipirai, muskatas
  • svogūnai – 2 vnt.

Gaminimas:

  1. Kepenėles sumalkite mėsmalėje.
  2. Lašinius ir širdeles supjaustykite mažais gabalėliais. Sumaišykite iki vientisos masės.
  3. Susmulkinkite česnaką.
  4. Smulkiai supjaustykite svogūną ir apkepkite keptuvėje su trupučiu augalinio aliejaus.
  5. Viską sumaišykite iki vientisos masės ir sudėkite į riebalais išteptą formą. Viską išlyginkite.
  6. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
  7. Atvėsinkite ir patiekite griežinėliais.

kepenėlių užkandis

Įdomūs video