Šis mėsos vyniotinis, tarsi įprasti kotletai su garnyru. Tik viskas patiekta neįprastai, todėl galite jį patiekti, net atvykstantiems svečiams.
Jums reikės:
- 600 g mėsos
- 2 riekelės baltos duonos
- 1 svogūnas
- 1 kiaušinis
- 300 g sausų makaronų
- 3–4 šaukštai tarkuoto sūrio
- druskos ir pipirų pagal skonį
- pieno, skirto duonai mirkyti
Gaminimas:
Išmirkykite duoną piene, paskui gerai nusausinkite. Tada sumalkite mėsą, svogūną ir duoną mėsmalėje. Iš esmės mėsą reikia ruošti taip, kaip ir kotletus. Į tą pačią masę įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Kai mėsa paruošta, išvirkite makaronus. Norint gauti gražų ir originalų mėsos ritinį, Pasirinkite vamzdelio formos makaronus. Tuomet supjaustytas ritinys atrodo labai gražus.
Dabar ruošiame patį ritinį. Paskleiskite didesniąją dalį maltą mėsos ant maistinės plėvelės ir ant viršaus išdėliokite makaronus ir viską pabarstykite kietuoju sūriu, tada į vidurį sudėkite likusią mėsą ir viską susukite į ritinį.
Perkelkite jį ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi. Galite sutepti ritinį grietine ar majonezu, o dar geriau tiesiog pabarstykite kietuoju sūriu. Tada mėsos vyniotinis turi kepti orkaitėje įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros, apie 30–45 minutes.
Mėsos vyniotinis gali būti patiektas tiek šiltas, tiek šaltas. Pyragas ne tik atrodo gražiai ir žavi visus savo nepaprastu aromatu, bet ir yra velniškai skanus. Būtinai pabandykite jį pagaminti, šeima bus patenkinta!