Daugelis namų šeimininkių suka galvą kuo skaniai pamaloninti svečius per įvairias šventes. Mūsų ekspertai siūlo palepinti savo artimuosius pagal itališką receptą paruoštu mėsos vyniotiniu. Atkreipkite dėmesį, kad ingredientuose yra daug džiovintų prieskonių, kuriuos galima pakeisti šviežiomis žolelėmis!
MĖSOS VYNIOTINIS
INGRIDIENTAI
- 1 kg jautienos
- 1 svogūnas
- 100 ml sauso baltojo vyno
- 400 ml pomidorų sulčių
- 2 česnako skiltelės
- 2 kiaušiniai
- 200 g kietojo sūrio
- 3 šaukštai džiūvėsėlių
- 1/2 šaukštelio džiovinto raudonėlio
- 1/2 šaukštelio džiovinto baziliko
- 1/2 šaukštelio džiovintų petražolių
- 1/2 šaukštelio maltų pipirų
- 1/2 šaukštelio druskos
GAMINIMO EIGA
- Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o česnaką sutarkuokite smulkia tarka.
- Nedideliame dubenyje sumaišykite česnaką, džiūvėsėlius, baziliką, raudonėlį, petražoles ir druską. Įmuškite žalius kiaušinius, suberkite tarkuotą sūrį ir vėl viską išmaišykite.
- Išskleidę mėsą ant plačios lentos, perpjaukite ją išilgai. Tik nepjaukite iki galo, kitaip gausite du gabalus, o ne vieną. Mėsos storis neturi viršyti 1 centimetro. Jautieną pasūdykite ir užberkite pipirų.
- Įdarą dėkite ant mėsos ir tolygiai paskirstykite per visą paviršių. Nepamirškite viename krašte palikti apie 2 centimetrus.
- Švelniai suvyniokite jautieną į ritinį, stenkitės, kad įdaras liktų viduje.
- Tvirtai suriškite ritinį virtuviniu siūlu.
- Į skardą suberkite svogūnus ir ant viršaus dėkite vyniotinį (siūle žemyn). Mėsą užpilkite pomidorų sultimis ir vynu. Skardą uždenkite folija ir pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite vyniotinį dvi valandas.
- Kad vyniotinis gražiai apskrustų, kepimo pabaigoje nuimkite foliją ir kepkite patiekalą dar 20 minučių.
Būtinai pasidalinkite šiuo šventiniu receptu su draugais. Skanaus!