Paruoškite šį maltos mėsos vyniotinį pagal „YouTube“ kanalo receptą ir mėgaukitės puikiais pietumis ar vakariene.
Jums reikės:
- 500 g maltos mėsos (pagal skonį)
- 20 ml aliejaus
- 1 svogūno
- Petražolių
- 40 g džiūvėsėlių
- 40 g majonezo
- Druskos
- Maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- Baziliko
Įdarui:
- 100 g kumpio
- 100 g kieto sūrio
- 50 g barbekiu padažo
Gaminimo eiga:
Foliją lengvai patepkite aliejumi.
Į dubenį suberkite maltą mėsą (gali būti dviejų rūšių).
Įpilkite aliejaus, įdėkite smulkiai supjaustytų svogūnų, džiūvėsėlių, juodųjų pipirų, baziliko, druskos, kapotų petražolių bei majonezo.
Viską gerai išmaišykite.
Mėsos masę sudėkite ant folijos ir paskleiskite, suformuodami lygų stačiakampį.
Paruoškite įdarą, kuriam kumpį supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su stambiai tarkuotu kietu sūriu.
Susukite vyniotinį ir suvyniokite jį į foliją.
Suvyniotą vyniotinį padėkite į kepimo indą.
Kepkite iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.
Praėjus šiam laikui, išimkite vyniotinį iš orkaitės.
Išimkite iš folijos, apšlakstykite grilio padažu ir kepkite dar 10 minučių 180°C temperatūroje.
Viskas baigta!
Linkime gero skonio!
Papildomas receptas:
Jums reikės:
- 5 kiaušinių
- 250 g majonezo
- 350 g kietojo sūrio
- 1 svogūno
- 500 g maltos mėsos
- 1/2 šaukštelio druskos
Gaminimo eiga:
Dubenyje sumaišykite kiaušinius su majonezu, suberkite tarkuotą sūrį ir gerai išmaišykite.
Masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Tuo tarpu faršą sumaišykite su smulkintu svogūnu, įberkite druskos ir paskleiskite ant jau iškepto kiaušinių, majonezo ir sūrio paplotėlio.
Susukite ir kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje dar apie 45 minutes.
Viskas baigta!
Linkime gero skonio!
Vaizdo medžiaga: