Geras sultinys yra bet kokios sriubos pagrindas. Parduotuvėse randamų sultinio kubelių niekada negalima palyginti su naminiu kokybiškos mėsos sultiniu. Taip, jo paruošimas užtruks šiek tiek laiko, tačiau jokių sintetinių analogų negalima palyginti su rezultatu, kurį gausite namuose.
Nesvarbu, kokią mėsą naudosite. Net vištienos sultinys bus puiki pagalba ruošiant patiekalus iš prancūzų, italų ir kitų pasaulio virtuvių.
Jums reikės:
mėsa
vanduo
Svogūnai
morkos
prieskoniai (druska, pipirai, žolelės) pagal skonį
lauro lapai
Gaminimas:
Paimkite bet kurią pasirinktą mėsą ir gerai nuplaukite šaltu tekančiu vandeniu, sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir uždenkite. Vandenį užvirkite, sumažinkite ugnį iki minimumo ir tęskite virimą.
Pasirinktinai galite pašalinti geltoną riebalų plėvelę nuo vandens paviršiaus. Mėsą virkite keletą valandų, priklausomai nuo jos rūšies ir kiekio. Į vandenį suberkite nuluptas ir supjaustytas morkas, svogūnus, prieskonius, lauro lapus. Toliau virkite sultinį, kol išvirs.
Kai sultinys atvės, nupilkite per sietelį. Išvirusią mėsą atskirkite nuo kaulų. Morkas susmulkinkite, jei reikia. Supilkite patogaus dydžio stiklainius ar indelius. Į kiekvieną indą įberkite truputį mėsos ir morkų. Supilkite sultinį ir sandariai uždarykite indus dangteliais ar maistine plėvele.
Dabar sultinį galima dėti į šaldiklį ir naudoti pagal poreikio. Ištraukus iš šaldiklio indą 5 minutes panardinkite į šiltą vandenį, kad sultinys lengvai atskirtų nuo sienų.
Tobulo sultinio paslaptis slypi detalėse. Štai keletas iš jų.
VIRIMO SULTINIO PASLAPTYS
Mėsa visada turėtų būti užpilama šaltu vandeniu. Palaipsniui kaitinant, vanduo geriausiai įsiskverbia į mėsą ir iš jos išskiria visas naudingas medžiagas.
Kiek laiko virti sultinį? Nuo 1,5 valandos vištienos iki rekordinių 3 valandų, jei pasirinkote jautieną.
Norėdami gauti geresnį sultinio skonį, rinkitės mėsą su kaulais.
Verdant nepamirškite nuo paviršiaus pašalinti susidariusias putas.
Jei sultinys yra drumstas, naudokite kulinarinį absorbentą: kiaušinių baltymus ir lukštus. 3 litrams vandens reikalingi 2 baltymai ir švarus lukštas.
Atvėsinkite sultinį iki 70 laipsnių. Įpilkite absorbuojančių ingredientų ir virkite sultinį 10 minučių. Po to palikite jį dar 10 minučių atvėsti ir pakartokite šiuos veiksmus dar 2 kartus. Surinkite baltas putas, kurios atsiranda ant paviršiaus šaukštu, ir sultinį nukoškite per sietelį. Atlikta.