Kiekviena šeimininkė arsenale turėtų turėti kelis firminius receptus. Kaip pyragus padaryti nuostabesnius, grikius purius, o kotletus sultingus. Kartais verta pridėti tik vieną ingredientą, bet galų gale jūs gaunate puikų rezultatą. Vokiškos kotletai- būtent tokie. Kuo jie geresni?
Viskas dėl paprastų garstyčių. Tai maloniai pakeičia naminių kotletų skonį, daro juos švelnius ir kvapnius. Įprastas maltos mėsos, duonos ir kiaušinių derinys nebeatrodo įprastas. Savo nuožiūra rinkitės garstyčias. Visi bus patenkinti tokiu eksperimentu ir būtinai paprašys pakartoti
Vokiški kotletai
Jums reikės:
- 1 kg maltos mėsos
- 2 kiaušiniai
- 1-2 svogūnai
- 3 riekelės batono ar duonos
- 1 česnako skiltelė
- 100 ml pieno
- 1,5–2 šaukšteliai garstyčių
- 100 g džiūvėsėlių
- 2 šaukštai žalumynai
- 80–100 g sviesto
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite saulėgrąžų aliejuje iki aukso rudos spalvos.
Duonos minkštimą pamirkykite piene. Tada išspauskite skysčio perteklių ir sudėkite duoną į maltą mėsą.
Įmuškite kiaušinius, išspauskite česnaką ir sudėkite pakepintus svogūnus, supjaustytas žoleles ir garstyčias. Pagardinkite druska ir pipirais.
Maltą mėsą gerai minkykite 10 minučių. Masė turi būti vienoda ir elastinga.
Pamerkite rankas į vandenį ir suformuokite kotletus. Juos apvoliokite į džiūvėsėlius ir kepkite įkaitintame svieste apie 5 minutes iš kiekvienos pusės.
Vokiški kotletai su garstyčiomis yra paruošti. Aromatas virtuvėje bus malonus. Ir nenustebkite, jei karšti kotletai stebuklingai dings iš lėkštės. Tai ne magija. Beveik neįmanoma atsispirti pagundai išbandyti sultingą kotletą!